«Ο χορός των ελικοπτέρων καλά κρατεί»-Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο

Κων Φράγκος Διαξιφισμοί 

Μαθήματα από τις συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή

(πριν πάρουν φωτιά τα μπατζάκια μας)

Είναι προτιμότερο να ενεργείς

γρήγορα και να κάνεις λάθη; παρά

να διστάζεις και ν’ αφήνεις την

ώρα για δράση να περνάει

Κλαούζεβιτς

Παρατηρώ, με ικανοποίηση, ότι ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας, αντίθετα με τον προκάτοχό του, έχει ασπασθεί το δόγμα Κλαούζεβιτς και ανησυχεί; Δρα και ενεργεί. Παρακολούθησα την ομιλία
του στο FORUM των Δελφών, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει ν’ αντιδρά άμεσα και απόλυτα σε κάθε τουρκική θέση που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τέτοιες προκλήσεις είναι συχνές τελευταία. Εκεί αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ναυπήγηση των νέων φρεγατών (Contellation) στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν, να συμπράξουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία τα οποία άρχισαν ήδη να υποβλέπει το ένα το άλλο πριν αλέκτωρ λαλήσαι. Εκείνο όμως που προσέλκυσε την προσοχή του Υπουργείου είναι η τελευταία εξέλιξη στον πόλεμο με την επίθεση του Ιράν και την αντιμετώπιση επιτυχώς με την ενιαία συνεργασία αεράμυνας τριών επιπέδων. Ο προβληματισμός του κ. Δένδια αναφέρθηκε εκτεταμένα στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ (17/4) είπε: Στο σχεδιασμό μας για το μακροχρόνιο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται βαθμιδόν υπάρχει η δημιουργία ενός αεροπορικού ANTI-DRONE DOME-ΘΟΛΟΥ, κάτι αντίστοιχου μ’ αυτού του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του Ελληνικού εναέριου Χώρου. Δεν είμαι ειδικός τεχνικός πάνω σ’ αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα, ούτε ξερόλας για να μιλάω επί παντός επιστητού στην TV. Υποθέτω ότι το Σύστημα αυτό, ο ΘΟΛΟΣ, θα διαθέτει διατάξεις για την αντιμετώπιση τριπλής ή τετραπλής προστασίας ανάλογα με τα βεληνεκές και τα ύψη των απειλών. Πληροφορήθηκα ότι επιδίωξη του Υπουργείου είναι να χρησιμοποιεί τις δύο, εν καταστολή, Εθνικές Αμυντικές Βιομηχανίες, ΕΑΒΕΑΣ ως βασικά βάθρα συνεργασίας με την ξένη, πιθανότατα Ισραηλινή, εταιρεία. Ευνόητο τυγχάνει ότι θα υπάρξει πεδίο συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν κι’ αυτές ανάγκες στήριξης, αρκεί να μη παρουσιάζουν το γνωστό, από το παρελθόν θέαμα αλληλοϋπονόμευσης. Κύριοι συνεργασθείτε και βοηθείστε…. Σημ.1 Η σχεδόν ανυπαρξία δυνατότητας δράσης των Ρωσικών πυραύλων (TOR, M1) επιβάλλει την ταχύτατη αντιμετώπιση του προβλήματος. Έγινε προσπάθεια πώλησης του ρωσικού πακέτου, έναντι 2,2 δις$ αλλά η Ρωσία, που έχει αυτό το δικαίωμα, αντέδρασε γιατί ήταν βέβαιο ότι τα όπλα θα έπαιρναν το δρόμο προς Ουκρανία. Σημ. 2 Αρνητική είναι, επίσης, η αντιπυραυλική  φιλοσοφία ολίγων δημοσιογραφικών κονδυλοφόρων. Το γιατί κραυγάζουν, γνωρίζουν οι πάντες. Σημ. 3 Είναι αναμφίβολο ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχει δώσει  άμεση προτεραιότητα στην ισχυροποίηση ενός ενοποιημένου συστήματος Αεράμυνας.

Περί Ανέμων και Υδάτων

Καλλίτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

Λαϊκή παροιμία

Όταν μαθαίνω κάτι το καινούριο ενθουσιάζομαι. Αυτό αισθάνθηκα προχθές που έμαθα ότι υπάρχει μία νέα (;) κορυφαία Υπηρεσία των ΕΔ που αγνοούσα. Κακό του κεφαλιού μου. Είναι η ΓΔΠΕΑΔΣ (Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων). Επικεφαλής ο Πρέσβης ε.τ. κ/ Μιχαήλ Σπινέλης. Στο ίσιο Στρατόπεδο με την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Ουδέν, περισσότερο, γνωρίζω. Το αδελφάτο Βουλή ΑΕ συνεχίζει, αθόρυβως, της προσπάθειες του για την ευημερία της πτωχής τάξεως των βουλευτών. Με μια φωτογραφική τροπολογία που περιλήφθηκε, δι’ εφόδου, στον τελευταίο Νόμο περί αιγιαλού (ΣΣ Γιαλό, γιαλό πηγαίναμε κι’ ολο για σένα λέγαμε….) επιτρέπεται σε πρώην πολιτικούς, κομματικά στελέχη και λοιπά κακοποιά στοιχεία, όπως λέει ο αθάνατος Ροϊδης, να είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών. Καθολική απαγόρευση είχε θεσμοθετηθεί επί  τρόικας αλλά, όπως, ξέρετε, τώρα ενημερώθηκαν ότι περισσεύουν λεφτά από τις τράπεζες που ανακοινώνουν υπερκέρδη, να βολεύουν «δικά μας παιδιά». Έσπευσαν να προσφέρουν Υπηρεσίες (χοντρό το μπαγιόκο) τ. Υπουργοί, Υφυπουργοί, φιλαράκια κλπ. Στους οργανισμούς που θα δεχθούν «στελέχη» είναι και οι εισηγμένες με υψηλή κερδοφορία! Έτσι, ωρέ, ξεφτίλες θ’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα Άμυνας, Υγείας, Υπογεννητικότητας; Σας κράζει ο κόσμος και δεν χαμπαριάζετε τίποτε. Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας ανήγγειλε την εισαγωγή στη Βουλή προς ψήφιση Νόμου για την δημιουργία ενός Οικοσυστήματος Αμυντικής Καινοτομίας (Ελλ. Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας) Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, ούτε ονόματα που θα το πλαισιώσουν (φαίνεται ότι θα είναι ουκ ολίγα). Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσαι έσπευσαν οι ενδιαφερόμενοι (;) να κάνουν «επίταξη» (όπως τις καλές εποχές της κατοχής) με την έγκριση του κ. Υπουργού, υποθέτω, μέρος του Μεγάρου του ΜΤΣ (Κολοκοτρώνη 13) το οποίο διοικείται από Δ.Σ. διορισμένο από τον κ. Υπουργό βεβαίως-βεβαίως, το οποίο, με απόφασή του, απεδείχθη την διάθεση. Δικαίως οι απόστρατοι Στρατού εξεμάνησαν. Σημειώνω ότι το ΜΤΣ έχει βιασθεί κατά εξακολούθηση, από σειρά Υπουργών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ είναι, όμως, στρατιωτικοί που εννοείται προστατεύουν τους συναδέλφους τους! Παράλληλα από μία άλλη Υπηρεσία (αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ΕΔ) αναζητούνται ενοικιαστές για μεγάλα ακίνητα της Αθήνας (περισσότερα από δέκα). Γιατί λοιπόν δεν επελέγη ένα τέτοιο κτίριο για τη νέα Υπηρεσία και επιτάσσεται το ΜΤΣ; ΝΙΜΤΣ Έχει, εκ του Νόμου, πρόεδρο τον πρόεδρο του ΜΤΣ και ο οποίος πρέπει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του Νοσοκομείου (προσωπικό, συντήρηση κτιρίων, διεκδίκηση οφειλών άλλων Ταμείων μέλη των οποίων νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο κλπ) χωρίς να επιτρέπεται συμμετοχή του στα επιστημονικά θέματα του ΝΙΜΤΣ (Γεν. Διευθυντής εξέχων επιστήμων γιατρός – Αντιστράτηγος εα). Έχουν φτάσει στ’ αφτιά μου φήμες που δεν έτρεξα να τις επιβεβαιώσω, ότι ο κ. Πρόεδρος, Ταξίαρχος εα, περί άλλων τυρβάζει. Μακάρι να πρόκειται περι κακόβουλων φημών.

Οι φυλές των Αξιωματικών (Λευκοί, μιγάδες, negros)    

Μέρισμα Υπτγου εα 155,8€

Μέρισμα Υποναύαρχου 327,40€

Μέρισμα Υποπτέραρχου 374,40€

Μέρισμα Α/ΓΕΣ 208,77€

Μέρισμα Α/ΓΕΝ 416,47€

Μέρισμα Α/ΓΕΑ 432,90€

Όποιος ανακαλύψει ποιοι είναι οι negros να περάσει από τα Γραφεία μας να λάβει χρυσούν ωρολόγιον (πέτσινο) Νικαράγουας.

Πατρίς – Οικογένεια – Θρησκεία

Σε τελευταία έρευνα της METRON ANALYSIS τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ βρίσκονται στον πάτο εκτίμησης (Με άριστα το 5 έλαβαν Μ.Ο. 1,9) Στην κορυφή καμαρώνουν οι Οικογένεια (4,3), Ε. Δυνάμεις (3,7), Επιστήμονες/τεχνοκράτες  (3,3), Αστυνομία (2,9) με Πέμπτη την Εκκλησία (2,7) (Κ. 19/4).

Εξαιρετικά σημαντικό και πατριωτικό

Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προχωρεί στην υλοποίηση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ, μιμούμενος τους δύο άλλους μεγάλους Ηγέτες κ. Κ. Σημίτη, Α. Σαμαρά, Πρόεδρος ο Πρέσβης κ. Ευ. Καλπαδάκης, τ. διπλωματικός Σύμβουλος του κ. Τσίπρα. Αναζητείται νεοκλασικό κτίριο, στο κέντρο, για εκσυγχρονισμό προς φιλοξενία του Ιδρύματος. Τα έξοδα η Βουλή!

Ζήτω το Έθνος

Εκλογικός παρατηρητής

Στις τελευταίες εκλογές στη Ρωσία (νικητής ο κ. Β. Πούτιν με 87%) κλήθηκε επισήμως ως παρατηρητής ο Αρχηγός κ. Παν. Λαφαζάνης, τ. Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, Δήλωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν άψογα!

Ροματζάδα υπό την σελήνη

Ανακοινώθηκε αρμοδίως ότι τουλάχιστον 2.500 «Αθηναίοι» κοιμούνται στο δρόμο. Παράλληλα συμμορίες αλλοδαπών λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας. Πέρυσί σημειώθηκαν 1800 κλοπές και διαρρήξεις την περιοχή της Ακρόπολης. Η χαιρέκακη Εστία προβάλλει σε πρωτοσέλιδο «Καμπούλ η Αθήνα»

Υψηλές προσωπικότητες!

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Αυτιάς θεάθηκε στην εξέδρα επισήμων κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Ν. Υόρκη.

Σοβαρή δήλωση Υποψηφίου της ΝΔ κ. Βασ. Κουτοζαμάνη «Στο Ευρωκοινοβούλιο θα ήθελα να μεταφέρω τις αξίες της ΝΔ»

Ρεκόρ κερδών για τις τράπεζες το 2023

(Ακρίβεια, μισθοί, νοίκια, φάρμακα;)

Βρε τι πάθαμ…

Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψαι την άμπελον ταύτην ήν εφύτευσεν  η…. αριστερά σου.

Μου το έλεγαν κάποιοι φίλοι από το Μιλγουόκι (ΗΠΑ) ότι ο Πρόεδρος Κασσελάκης είναι «γάτα» και δεν το πίστευα. Οσμισθείς ότι το χριεστεπώνυμον πλήρωμα έχει αδυναμία στους θρησκευόμενους αρχηγούς (ίδετε Βελόπουλος) υποδύεται τη «Θεούσα» για να προσελκύσει ψήφους στις Ευρωεκλογές. Με ταχύτητα DRONE εγκατέλειψε την ουδέτερη στάση που είχε μέχρι τώρα για τα θρησκευτικά και έσπευσε να συμμετέχει σε εσπερινούς, λειτουργίες και χειροφιλήματα Μητροπολιτών!!

Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Μετά 3 ημέρες από το χειροφίλημα απεκάλυψε, ο Πρόεδρος, στους καταπληκτικούς δημοσιογράφους ότι κατά την βάπτισή του από το λάδι της κολυμπήθρας σχηματίσθηκε ένα σταυρός. Το θαύμα ερμηνεύτηκε ότι ο βαπτιζόμενος θα γινόταν είτε Αρχιερεύς, ή μεγάλη πολιτική προσωπικότης!! Έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες… Για φαντασθείτε Μητροπολίτη τον Στέφανο! Εν τω μεταξύ έσπευσαν και άλλοι Αρχηγοί να δώσουν λεπτομέρειες της βάπτισής τους. Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι με το λάδι σχηματίσθηκε ένα σφυροδρέπανο, ο Ανδρουλάκης ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος ένας Άγγελος Κυρίου πωλών κρέμες για την φαλάκρα. Μέγας είσαι Κύριε…

Μήπως είναι ΥΒΡΙΣ κατά της Θρησκείας;

Διαγενομένου του Θέρους ανοίγονται προθήκες μοναστηριών, εκκλησιών και λοιπών Θρησκευτικών Ιδρυμάτων, που περιέχουν άγια αντικείμενα, αμφιβόλου γνησιότητος, ξεσκονίζονται και προγραμματίζονται για… τουρνέ σε διάφορα μέρη για να προσκυνηθούν από ευσεβείς χριστιανούς με ανάλογες εισπράξεις για το παγγάρι. Διάβασα προχθές στα ΜΜΕ ότι εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε Ναό της Θεσσαλονίκης ένα τμήμα του αρράφου χιτωνίου του Χριστού. Δεν κατανοώ ακριβώς περί τίνος πρόκειται και αν είναι εξακριβωμένη 100% η γνησιότητά του. Αλλά και αν παραδεχθούν, εγώ ο ασεβής και αμφιβάλλων πιστός, ότι είναι γνήσια η χριστιανική μου συνείδηση μου απαγορεύει να προσκυνήσω διότι άλλες είναι οι απόψεις μου. Αν το κάνω νομίζω ότι διαπράττω ύβρι προς τα θεία. Μία των δέκα (10) εντολών εκ του Μωϋσεύς εκπορευόμενη καθορίζει σαφώς: Ου ποιήσεις σ’ αυτόν είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα… Ου προσκυνήσεις ουδε μη λατρεύσεις αυτοίς. Ο αθάνατος και ευσεβέστατος Ε. Ροΐδης αποφαίνεται «Καθώς ο γνήσιος οινοπότης βδελύσσεται τους νοθεύοντας τον οίνον, ούτω και οι καλός Χριστιανός αποστρέφεται τους αναμιγνύοντες εις την θρησκείαν, ίνα καταστεί επικερδεστέρα, τους παντοίους της κεκαρμένης ή πολυμαλού κεφαλής των, εφευρέσεις όπως τα «θαύματα» των εικόνων, τους θεούς της ειδωλολατρείας μεταμφιεσμένους εις αγίους, τους μάντεις μεταμφιεσμένους εις προφήτας, τα προσκυνήματα, ως εισιτήρια του παραδείσου, τα άγια λείψανα και άλλα ιερατικά εμπορεύματα». Ένα σοφός και ευσεβής συνάδελφος. Ο Στρατηγός ε.α. κ. Κων/νος Κωνσταντινίδης σημειώνει σε εξαίρετο πόνημά του (27-9-23 Θεσσαλονίκη) «Θείον δεν είναι η παντόφλα (Σ.Σ. θα θυμάστε ότι προ στην περιέφεραν παντόφλα οσίου για προσκύνημα) , η ζώνη, το σεντόνι, το εσώρουχο, ο «τίμιος» ήλος, η εικόνα του τάδε αγίου, το φως εξ Ιερουσαλήμ, οι ακρότητες, τα «θαύματα» με τα νερά, τα δακρυσμένα εικονίσματα»… Θα με ερωτήσετε: κι εσείς αφού δεν τα πιστεύεις αυτά, ρε μπάρμπα, γιατί ασχολείσαι. Το κάνω γιατί βαρέθηκα πια να θεωρούμαι ηλίθιος από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους πολιτικούς, τους διάφορους τσαρλατάνους, Μα και από τους Ιεροδιακόνους. Και μια απορία. Η επίσημη Εκκλησία, ο Μακαριώτατος γιατί επιτρέπει από αυτείς τις ύβρεις;

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Μεγάλη Δούκισσα της ΝΔ, κινείται και ταξιδεύει …….. χαράσουσα την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική.

Μετέχει σε συνέδρια, σε επιτροπές της ΕΕ και τελευταία ψήφισε την είσοδο του Κοσόβου στην ΕΕ προκαλέσασα σάλο στην φιλική – γειτονική Σερβία (Στο MILITAIRE θα βρείτε κείμενο από τον εξαίρετο επίτιμο Α/ΓΕΣ κ. Κώστα Ζιαζιά… με το οποίο αναλύεται τεκμηριωμένα η αστοχία της κ. Ν.Μ. Κατ’ αυτάς υποδέχεται στα Χανιά τους Πρέσβεις της ΕΕ στην Αθήνα. Μεταβαίνει στην Κύπρο για πολιτικές συζητήσεις… Ποιος ο ρόλος της;

Και κάτι εξαιρετικά υπέροχο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Strarfisskoule η ΣΣΕ βρίσκεται στην λίστα των στρατιωτικών Σχολών Έκτη στην ποιότητα Εκπαίδευσης παγκοσμίως

Πρώτη η Γαλλική SANNT SYP Δεύτερη η Αμερικανική National Defense Academy κλπ Μπράβο Εύγε στη Σχολή

Καλλίτερες Ημέρες για την Αεροπορία Στρατού

Που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί πλήρως. Σήμερα την διοικεί ένας εξαίρετος και έμπειρος Ανώτατος Αξιωματικός. Αποφασίστηκε η προμήθεια 32 σύγχρονων Ε/Π BLACK – HWK που θ’ αντικαταστήσουν ένα μέρος των γηραιών UH-H. Ανήριτη ανάγκη Αρχίζει ο εκσυγχρονισμός 10 μαχητικών Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ από Ισραηλινή Εταιρεία. Προχωρεί η υπογραφή συμφωνίας FOS  με την κατασκευαστική Εταιρεία (Γαλλία) για αξιοποίηση των Ε/Π των ταλαίπωρων Ε/Π NH-90. Αυτοί η συμφωνία έπρεπε να συνοδεύει την αρχική αγορά που έγινε στο άρπα-κόλα. Αναμένεται πρόταση της BOEING για καθορισμό εγχωρίου αξιόπιστου συνεργείου για την αξιοποίηση των CH-47. Της δόθηκε χρόνος 6μήνου από 1-4-2024. Υπομονή και ευχές. Τι άλλο να πούμε;

Εξοπλισμοί

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Παροιμία Βυτίνας

Θα μου επιτραπεί να προσθέσω ότι θα πρέπει να μην σκορπάνε τα λεφτά τους, εδώ κι’ εκεί, για να έχουν ν’ αγοράσουν υλικά για μαγείρεμα. Ο Στρατός προμηθεύθηκε 135 οπλικά συστήματα TOW 2BA Aero RF για τους ΛΑΤ (LOA GR BBOX) Κόστος 17.915.000$. Ανακοινώθηκε επισήμως ότι υπογράφηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού των τεσσάρων (4) φρεγατών ΜΕΚΟ. Το γεγονός χαιρετίσθηκε από σύμπαντα το Ναυτικό Κόσμο. Η εορτή έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού μέρος της δαπάνης (400 εκ. €) καλύφθηκε από προσφορά της ΔΕΗ. Είναι το ποσό που θα εισπράξει κατά το 2024 από τις ρευματοκλοπές για τις οποίες οι πάντες κάνουν το παπί (πρωταπριλιάτικο). Από το ΥΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι χρηματοδοτείται εντός του Απριλίου η ανάπτυξη. Το UAV – DRONE ΠΗΓΑΣΟΣ της ΠΑ είναι η μόνη αξιόπιστη ελληνική προσπάθεια (κι’ αυτό πρωταπριλιάτικο) Έγινε επιτυχώς στην ΕΑΒ η δοκιμή του πρώτου Α/Φ Ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION το οποίο είχε εισαχθεί στην ΕΑΒ για εκσυγχρονισμό το καλοκαίρι του 2016. Έπονται ακόμη τέσσερα (4) (ένα τρίτο πρωταπριλιάτικο) Τουρκία

Η παγκοσμίου φήμης, πλέον, Τουρκική Εταιρεία DRONES BAY RACTAR, έκανε την επιτυχή δοκιμή σε ένα νέο τύπο DRONE (CALBATA DITRE) καθέτου απογείωση (προσγείωση) που δεν απαιτεί αεροδιαδρόμους. Ήδη λαμβάνει παραγγελίες από το εξωτερικό. Με τον ημέτερο ΠΗΓΑΣΟΣ της ΠΑ τι γίνεται; Είναι η πρώτη Ελληνική πρασπάθεια. (Το επαναλαμβάνω για να το καταλάβουμε)

Ο χορός των ελικοπτέρων καλά κρατεί

Κι’ όποιος είναι τίμιος ας γίνει ερημίτης,

κι’ ας σιγοβράζει την τιμή, να πίνει το ζουμί της

Γ. Σούρης

Πολύ σωστά και σύντομα ο ΥΕΘΑ αντελήφθη ότι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της προμήθειας οπλικών συστημάτων είναι η πολυτυπία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα ελικόπτερα. Δεν θα παραθέσω ιστορικό της 30 ετίας γιατί θα σας προκαλέσω ανατριχίλα. Τα κρατικά Ε/Π αποτελούν, κυρίως, πολεμικό υλικό και συντηρείται, στα πρώτα επίπεδα, από τους χρήστες τους (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και σε υψηλότερο από την κρατική ΕΑΒ. Εμείς, λόγω ανικανότητας οργάνωσης ή επιπόλαιων αποφάσεων ή «από του πονηρού» αγοράζει ο καθείς ότι επιθυμεί και ακολούθως αναζητούμε φορείς υψηλού επιπέδου συντήρησης από το εξωτερικό, αλλοδαπές εταιρείες, όπου κι’ εκεί υπάρχει μία ομιχλώδης κατάσταση. Κι’ αυτό λόγο δηλωμένης ανεπάρκειας της ΕΑΒ. Τελευταία, Ισπανία, Ελβετία, Πορτογαλία, Γαλλία φροντίζουν, με αδρά αμοιβή, αεροπορικά μας μέσα. Είναι εικόνα ΕΔ αυτή; Αυτή ακριβώς την εποχή το Νεόκοπο Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος ανήγγειλε την προμήθεια Δέκα (10) ελικοπτέρων, μεσαίου τύπου (κόστος 293εκ €), αριθμού αμφίβιων μονοκινητηρίων Α/Φ κόστος (156εκ €) που παράλληλα προωθεί την αξιοποίηση επτά (7) πυροσβεστικών CANADAIR CL 415 (50 εκ €) (Το που θα γίνει το έργο δεν αναφέρεται). Ήδη τρία Α/Φ αυτού του τύπου αξιοποιούνται στη Γαλλία. Τρία δικινητήρια Α/Φ τύπου DIAMONT DA 62 MPP προμηθεύτηκε πρόσφατα, με συνοπτικές διαδικασίες, το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος από την Αυστρία. Θα χρησιμοποιηθούν, μένε, ως κέντρα ρύθμισης εναέριας κίνησης (;) και επιχειρήσεων από την Πυροσβεστική. Η ΠΑ που θα τα συντηρεί το ήξερε; Το αεροπορικό υλικό του νέου Υπουργείου συντηρείται, αν δεν κάνω λάθος, από την ΠΑ και την ΕΑΒ. Για την αγορά τους ζητήθηκε η συμμετοχή της ΠΑ ή της Γεν. Γραμματείας εξοπλισμού ώστε ν’ αναζητηθεί η περίπτωση συνάφειας με υπάρχοντες τύπους, προς αποφυγή ολέθριας πολυτυπίας; Σημειώνω όμως και την παρακάτω περίπτωση: Η ΠΑ (καθώς επίσης Πυροσβεστική και το Λιμενικό) διαθέτουν ειδικά Ε/Π SUPER PUMA, έρευνας – Διάσωσης και άλλων αναγκών. Τα Ε/Π επί χρόνια επιτυχώς το έργο τους, αφού πέρασαν περιπέτειες συντήρησης, λίαν κοστόζες, και σήμερα κατέληξαν, μετά άλλες περιπέτειες, ας μην τις ονομάσω, να συντηρούνται επιτυχώς από εγχώριο Ιδιωτικό φορέα αδυνατούσης της ΕΑΒ να τα αναλάβει. Κάνω λάθος; Παρακαλώ διορθώστε με. Ανακοινώθηκε προ μηνός ότι η Αεροπορία επιθυμούσα να συμπληρώσει τον ελλείπη αεροπορικό – Ελικοπτερικό στόλο της (όντως είναι ελλειπής) ζήτησε προσφορά από την Ιταλική LEONARDΙ για αγορά 15 ελικοπτέρων έρευνας – Διάσωσης. Ερωτώ πάλι, διαπορών: Εάν τα υπάρχοντα Ε/Π S.PUMA είναι αποτελεσματικά κλπ και εκτελούν επιτυχώς την αποστολή τους, γιατί δεν αγοράζουμε μερικά ίδια ώστε ν’ αποφευχθεί η πολυτυπία και οι χειριστές να χρησιμοποιούν ένα μέσον ήδη γνωστό. (Ας μη μιλήσουμε για συντήρηση και ανταλακτικά)

Βαρυσήμαντη δήλωση

Όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε… Τα μεταξωτά βρακιά απαιτούν ευγενικούς κ….ους Ο Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και Διάθεσης Αστυνομικών σε VIP’S – μαϊμούδες ως υπηρετικού προσωπικού κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δηλώνει (Καθ. 21/4): Για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος θα ιδρυθεί ειδική Υπηρεσία (ΔΑΟΕ – Διεύθυνση Αντιμ. Οργανωμένου Εγκλήματος) αντίστοιχη του FBI. Χαιρετούμε την προσπάθεια του κ. Υπουργού αλλά αν δεν συμμαζέψει τους χιλιάδες Αστυνομικούς που εκτελούν διάφορες Υπηρεσίες σε celebrities – νούλες και δεν δώσει 2 κατοστάρικα αύξηση στους πονεμένους αστυνομικούς τότε θα αποτύχει δραματικά, όπως οι προκάτοχοί του. Κανένα Ελληνικό FBI θα τον διασώσει ούτε την τρομοκρατημένη Ελληνική κοινωνία.

Καλή Ανάσταση σε ΟΛΑ

The post «Ο χορός των ελικοπτέρων καλά κρατεί»-Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
κων, χορος, κων, αλέξης τσίπρας, 25η μαρτιου, το φως, ντορα μπακογιαννη, δραση, υεθα, forum, ελλαδα, σκαι, εαβ, εασ, εταιρεία, tor, δις, ρωσία, νέα, βουλη, τραπεζες, υπουργοι, επιταξη, μτσ, αθηνα, νιμτσ, συμμετοχή, γεν, μκο, τσιπρας, σαμαρας, εκλογες, λαφαζάνης, συριζα, προβάλλει, νεα δημοκρατια, ηπα, γεια, σφυροδρέπανο, ΠΑΣΟΚ, μμε, θεσσαλονικη, εισιτήρια, φως, ηλίθιος, δουκισσα, χανια, κυπρος, σσε, black, απατσι, γαλλια, boeing, στρατος, προσφορες, δεη, uav, orion, καλοκαιρι, bay, ΓΕΣ, γεα, super, puma, fbi, ανάσταση, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, δουκισσα νομικου, εκλογες 2012, φωτια, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, ρωσία, ακινητα, αστυνομια, βαπτιση, εαβ, εασ, εξεδρα, ευχες, θρησκευτικα, ιερουσαλημ, ιραν, ισπανια, ισραηλ, μκο, μμε, μτσ, ονοματα, ουκρανια, προγραμμα, πυροσβεστικη, σκαι, σσε, υεθα, φημες, φως, fbi, puma, uav, αγορα, αδρα, αδυναμια, αεροπορικα, αυξηση, αυστρια, ανδρουλακης, ανάσταση, αρπα, ασχολεισαι, βελοπουλος, βουνα, βρειτε, βρισκεται, γεα, γεγονος, γεια, γεν, γινει, γιωργος αυτιας, γνησιος, γραφεια, διευθυνση, δηλωση, δογμα, δωσει, δοθηκε, εγινε, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εκκλησια, ελβετια, εξελιξη, εξοδα, εποχη, εποχες, επρεπε, επτα, ερευνα, εστια, εταιρεία, ευημερια, εφευρεσεις, ζωνη, ιδια, ηλίθιος, ηλιος, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπομονη, θαυμα, εικονα, ινα, ομιλια, ιστορικο, κυβερνηση, κειμενο, κυρια, κτιριο, κωνσταντινιδης, λαδι, λαθος, λαφαζάνης, λεφτα, λεπτομερειες, λειψανα, λογο, ματι, ναυτικο, νιμτσ, ντορα, προβάλλει, ξερετε, ξεφτιλες, ο ηλιος, οικογενεια, παιδια, πεδιο, πεμπτη, ποιοτητα, υπογραφη, πορτογαλια, πουτιν, προβληματα, σερβια, συγκεκριμενα, συντομα, συντηρηση, σειρα, συμμετοχή, σφυροδρέπανο, τιμη, τμημα, το φως, τρια, υλοποιηση, υφυπουργοι, υψηλη, φαλακρα, χρονος, απατσι, anti, αθανατος, super, αυτιας, bay, black, boeing, δικαιωμα, ελληνικα, εσωρουχο, φιλοι, forum, για σενα, ηγετες, ιδιαιτερα, υπουργειο, νοσοκομειο, orion, πληγες, θεια, θεματα, υγειας, υλικα, υλικο, βεβαιως
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα