ΔΕΙΤΕ: Περίεργες φωτογραφίες του Google Street View

12:21 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Jon Rafman δεν είναι καλλιτέχνης ή φωτογράφος ...
–το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο να ανακαλύπτει τις πιο περίεργες και τρομακτικές φωτογραφίες που υπάρχουν στο Google Street View.
Το Street View είναι μια εφαρμογή του Google maps μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να κάνουν εικονικά ταξίδια σε διάφορες πόλεις και πρωτεύουσες του πλανήτη. Πέραν του εργαλείου με το οποίο μπορείς να κάνεις ζουμ
από ψηλά, το Street View περιέχει και φωτογραφίες που δείχνουν πώς είναι να περπατάς για παράδειγμα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ή στο Λας Βέγκας. Επίσης, η γραφιστική τεχνογνωσία της εταιρείας καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση εντυπωσιακών εφαρμογών, όπως την περιστροφή των φωτογραφιών προκειμένου να φανούν όλες οι πιθανές γωνίες και όψεις ενός δρόμου.
Ύστερα από την εκκίνηση του Google Street View πριν από μερικά χρόνια, αμέτρητοι επισκέπτες έχουν εξερευνήσει αυτό το πολύ ενδιαφέρον website, ανακαλύπτοντας αστείες και αποκαλυπτικές φωτογραφίες απ’ όλον τον κόσμο. Η χρυσή συλλογή φωτογραφιών του Jon Rafman έχει φτιαχτεί ύστερα από ενδελεχές ψάξιμο στους δρόμους σχεδόν όλων των χωρών του πλανήτη.
Πολλοί από τους πρωταγωνιστές στις δορυφορικές λήψεις που έχει ανακαλύψει ο Rafman κρατούν όπλα. Δεδομένου ότι στο Google Street View δουλεύουν άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να καταγράφουν τους δρόμους με κάμερες στην οροφή ειδικών αυτοκινήτων της Google, προκαλείται ένα εύλογο ερώτημα για το πόσο ασφαλείς είναι οι συνθήκες εργασίας τους. Από την άλλη, υπάρχει και το επιχείρημα ότι το Google Street View παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και ότι πλέον δεν υπάρχει σημείο στον πλανήτη που να μπορείς να κρυφτείς. Φωτογραφίες σπιτιών, οχημάτων και προσώπων καταγράφονται και μεταδίδονται χωρίς την σχετική άδεια των ενδιαφερόμενων και, συνήθως, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες φορτώνονται στο διαδίκτυο, οπού γίνονται δημόσιο κτήμα. Από την άλλη, το επιχείρημα της Google είναι ότι οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν την αφαίρεση κάποιων φωτογραφιών που τους αφορούν. Ίσως να πρέπει να αποδεχτούμε ότι η προσωπική μας ζωή μπορεί να γίνει αντικείμενο παρατήρησης ανά πάσα στιγμή.
Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες της συλλογής Rafman αφηγούνται κάποιες πολύ περίεργες ιστορίες.











Keywords
Τυχαία Θέματα