ΔΕΙΤΕ: Περιπέτειες σε όλο τον κόσμο

20:40 1/7/2011 - Πηγή: 24wro
Είναι απλησίαστες, απρόσιτες και όμως τόσο...



μα τόσο εντυπωσιακές. Είναι δύσκολο να τις υπερβείς, αλλά θέλεις πολύ να τα καταφέρεις.


Είναι οι προκλήσεις του ίδιου του ανθρώπου, εκείνες που κρύβει ο καθένας μέσα του και όταν τις ανακαλύψει θέλει να τις ξεπεράσει και να τις κατακήσει.














Έτσι είναι ο άνθρωπος: βάζει στόχους πέρα από τα όρια, μακριά από τις δυνάμεις και τις αντοχές του και τους φέρνει σε πέρας.








Πατώντας
στην κορυφή Κ2, όρος Καρακορούμ























Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο όρος του πλανήτη, μετά τα Ιμαλάια. Αρκετά πιο πάνω από εκεί που οι αετοί φτιάχνουν τις φωλιές τους, στα 8.611 μέτρα βρίσκεται η κορυφή Κ2, που έχει κατακτηθεί από λίγους και ριψοκίνδυνους.








Γιατί είναι επικίνδυνο








Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενής, ειδικά από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Οι χιονοθύελλες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και η περιεκτικότητα του οξυγόνου πολύ πιο χαμηλή. Άρα χρειάζεται πολλή μεγάλη αντοχή και «συγκάτοικους στην τρέλα» για να φτάσεις τόσο ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους τέσσερις που κατακτούν την κορυφή, κατά την επιστροφή δεν αντέχει και χάνει τη ζωή του.








Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί








Να πέσεις σε χιονοθύελλα με ανεμοστρόβιλους, να δημιουργούνται συνεχώς χιονοστιβάδες και να βρεθείς αποκλεισμένος με ελάχιστη τροφή σε μια απόκρημνη σπηλιά κάπου κοντά στα 7.500 μέτρα υψόμετρο. Καλή τύχη, θα σου χρειαστεί…








Η κατάκτηση του Ειρηνικού Ωκεανού























Τον Ατλαντικό τον κατακτήσαμε. Τον Ειρηνικό κανείς; Ο μεγαλύτερος ωκεανός του πλανήτη παραμένει αδάμαστος από τον άνθρωπο. Εάν πάρουμε ως δεδομένο ότι απαιτήθηκαν 73 μέρες για να διασχίσει τον Ατλαντικό ο Benoit Lecomte το 1998, τότε όποιος σκεφτεί να πράξει ανάλογα και για τον Ειρηνικό, θα χρειαστεί αναλογικά, κοντά στους 8 με 10 μήνες! Εδώ σε θέλω.








Γιατί είναι επικίνδυνο








Οι ξαφνικές εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες, τα πελώρια κύματα και το τεράστιο βάθος, σε συνδυασμό με τα παγωμένα νερά, καθιστούν την απόπειρα να διασχίσεις τον Ειρηνικό, να μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας περισσότερο.



Keywords
Τυχαία Θέματα