Τα επεισόδια δεν επηρεάζουν τις κρατήσεις των τουριστών

20:10 1/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στοίχημα η προσέλκυση τουριστών που δεν έχουν ήδη κάνει προκρατήσεις...
Όπως εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην Αθήνα δεν επηρεάζουν προς το παρόν τις κρατήσεις των ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Οι περισσότερες κρατήσεις για τα τουριστικά θέρετρα έχουν ήδη γίνει και δεν αναμένονται ακυρώσεις.

Ωστόσο
διευκρινίζουν ότι οι οδομαχίες και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικές συνέπειες στην συνολική εικόνα της χώρας μακροπρόθεσμα και εκτιμούν ότι επιβάλλεται να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους η Πολιτεία, οι διαμαρτυρόμενοι, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.

Αναφερόμενος συνολικά στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης είπε στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ότι αναμένεται αύξηση τόσο του αριθμού, όσο και των εσόδων. «Αυτό έδειξαν και ο Απρίλιος και ο Μάιος, καθώς και οι υπάρχουσες κρατήσεις έως και το Νοέμβριο, γι' αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα πολύ καλό έτος, το οποίο θα θέσει τις βάσεις και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Η Ελλάδα αναμένει φέτος περισσότερους από 650.000 τουρίστες από τη Ρωσία. «Το 2009 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 160-170.000 Ρώσοι τουρίστες, το 2010 ήρθαν ήδη 380.000 και φέτος, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αναμένουμε από τη Ρωσία 650.000 και πλέον», είπε ο κ. Νικητιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια δεν επηρεάζουν τα τουριστικά θέρετρα, που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που παρέχει εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και αυτό δεν πρέπει να αμαυρωθεί με κανέναν τρόπο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις επιπτώσεις των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας για τον τουρισμό.

«Καμιά φορά όταν μιλάμε για επιχειρήσεις, σκεφτόμαστε κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες. Εδώ μιλάμε για έναν κλάδο, ο οποίος αφορά τον καθένα μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όποιες ενέργειες κάνουμε αυτή τη στιγμή, επηρεάζουν κάθε ελληνική οικογένεια», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ψυχραιμία αυτή την ώρα και να κοιτάξουμε μπροστά.

Να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους κάλεσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος την Πολιτεία, τους διαμαρτυρόμενους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, προκειμένου «να μην υπονομεύεται ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και τη μεγαλύτερή μας ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, εξασφάλιση θέσεων εργασίας και έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική, τελικά, κρίση, την οποία διερχόμαστε ως χώρα».

Σύμφωνα με το ΞΕΕ, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό, στη συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία είναι απολύτως κατανοητή η αιτία που οδηγεί και στα δύο και την οποία όλοι υφιστάμεθα.
<
Keywords
Τυχαία Θέματα