Δεν είναι δυνατόν οι δήμοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του λιανοπωλητή

20:11 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της αισχροκέρδιας των μεσαζόντων και των καρτέλ θα πρέπει να...
ενισχύεται από την οργανωμένη πολιτεία, με στόχο τη στήριξη και προστασία του τελικού καταναλωτή. Δεν είναι όμως δυνατόν οι δήμοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του λιανοπωλητή τροφίμων, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά ο ένας μετά τον άλλο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στους φόρους, τις έκτακτες εισφορές και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη». Αυτό σημειώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, για την έκταση
του φαινομένου της πώλησης αγροτικών προϊόντων, κυρίως με πρωτοβουλία των δήμων.

Το επιμελητήριο αμφισβητεί το ότι μπορούν οι δήμοι να κατευθύνουν πρακτικές πώλησης ευπαθών προϊόντων όπως το κρέας ή το λάδι «στην άκρη του δρόμου, χωρίς ίχνος τήρησης των κανόνων υγιεινής, με πωλήσεις χωρίς την έκδοση αποδείξεων» και ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων.
Το επιμελητήριο τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του, ότι η λύση για το πρόβλημα της μείωσης των τιμών μπορεί να επέλθει μόνο από το συντονισμένο σχέδιο περιορισμού των καρτέλ και των μεσαζόντων μέσω της ισχυροποίησης του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα