Δεν θέλει πρώτο τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

12:16 17/12/2011 - Πηγή: 24wro
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον όμιλό του ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές πιθανότητες να...
πάρει την πρωτιά. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ο αιώνιος αντίπαλός του.Μέχρι και ως πρώτος μπορεί να περάσει πλέον στο ΤΟΡ 16 ο Ολυμπιακός, αφού η νίκη της Μπιλμπάο στην Τουρκία, ανακάτεψε ακόμη περισσότερο τον πιο μπερδεμένο όμιλο των τελευταίων ετών στην ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκη στη Γαλλία
επί της ήδη αποκλεισμένης και αποδυναμωμένης Νανσί (έχει χάσει τον NBAερ Μπατούμ) και παράλληλα νίκη της Καντού επί της Φενέρ στην Ιταλία για να κάνουν την κορυφή δική τους.

Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν αρέσει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα είναι σίγουρα δεύτερος στον δικό του όμιλο και οι λόγοι έχουν να κάνουν με τους πιθανούς αντιπάλους των πράσινων στην επόμενη φάση. Ως γνωστών στο ΤΟΡ 16 δημιουργούνται τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων οι οποίοι απαρτίζονται από έναν πρώτο, έναν δέυτερο, έναν τρίτο κι έναν τέταρτο της πρώτης φάσης. Σε αυτή την κλήρωση – ορισμό τηρούνται όσο είναι δυνατόν δύο περιορισμοί. Να μην πέσουν μαζί ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο της πρώτης φάσης, όπως και ομάδες από την ίδια χώρα.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν βγει πρώτος στον όμιλό του οι πράσινοι θα έχουν αρκετές πιθανότητες να βρουν στο ΤΟΡ 16 όποια από ομάδα από το συγκεκριμένο όμιλο (1ος) πάρει την πρώτη θέση. Είτε την Καντού, είτε την Κάχα Λαμποράλ είτε την Φενέρ. Αντιπάλους περιορισμένης δυναμικότητας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ανησυχήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι θα είναι οι θεωρητικά ισχυροί του γκρουπ.

Αν τώρα οι ερυθρόλευκοι τερματίσουν πρώτοι, αυτομάτως αποκλείονται από πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε τον πρώτο του 3ου ομίλου, είτε τον πρώτο του 4ου. Δηλαδή Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα και το έργο του θα γίνει σαφώς πιο δύσκολο… H αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι πράσινοι συνηθίζου να ασχολούνται περισσότερο με τον όμιλο που διασταυρώνονται στα πλέι οφ των προημιτελικών, αλλά όπως και να το κάνουμε το πλεονέκτημα έδρας που προσφέρει η πρώτη θέση στο ΤΟΡ 16 δεν έιναι και μικρό πράγμα...
Keywords
Τυχαία Θέματα