Δικαστικό όχι στη διακοπή ηλεκτροδότησης

19:44 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Νέα δικαστική απόφαση απαγορεύει... τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε πολίτες που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι». Με την υπ’ αρ. 1878/2012 προσωρινή διαταγή του που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (πρόεδρος Πρωτοδικών, Αγγελική Προύντζου) δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 63 πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη,
αφού δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» για ουσιαστικούς αλλά και νομικούς λόγους. Και το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ρεύμα, όπως υποστήριξαν στην προσφυγή τους, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Άλλοι για λόγους υγείας και άλλοι για οικονομικούς λόγους, όπως ανέφεραν, δεν μπόρεσαν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, το οποίο παράνομα περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στην αίτησή τους επικαλούνται επιπλέον την κοινοτική οδηγία 2009/72 που προβλέπει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές. Η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο ισχύει μέχρι τις 4 Ιουλίου του 2012, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει. Μέχρι στιγμής πάντως και άλλες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δικαιώνουν προσωρινά τους πολίτες που έχουν προσφύγει ζητώντας να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους, λόγω της μη καταβολής του τέλους ακινήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα