Έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολα χρόνια

18:36 27/1/2012 - Πηγή: 24wro
Το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ή λήψης φορολογικών μέτρων για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ...
απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με το PSI.

Ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν έγγραφες δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων,
ο κ. Καψής είπε πως «αυτή τη στιγμή δε μας απασχολούν οι διαβεβαιώσεις αλλά η ουσία».

Μιλώντας στο Βήμα FM ανέφερε γενικότερα πως έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολα χρόνια: «Έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολα χρόνια, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο, τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παράγουμε προϊόντα τέτοια, που θα μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από το σημερινό βιοτικό επίπεδο, να απαλλαγούμε από τα δανεικά και από την εξάρτηση. Δεν είναι 10 χρόνια λιτότητας, είναι 10 χρόνια προσπάθειας να αλλάξουμε. Δεν είναι θέμα λιτότητας. Υπολογίζω ότι η λιτότητα στα ένα με δύο χρόνια θα αλλάξει, αλλά μετά θα γίνουμε ανταγωνιστικοί, θα είμαστε παραγωγικοί, θα έχουμε δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, θα έχουμε επιχειρήσεις δυναμικές».
Keywords
Τυχαία Θέματα