Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε δύο παράνομα καζίνο

07:28 1/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αστυνομική επιχείρηση για παράνομα τυχερά παιχνίδια διενεργήθηκε, χθες σε δύο καφενεία...
στο κέντρο της Αθήνας και στη περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας, στα οποία λειτουργούσαν παράνομα ηλεκτρονικά «φρουτάκια».

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας της Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων, οι δύο υπεύθυνοι των καταστημάτων, ένας Βούλγαρος
και ένας Αλβανός αντίστοιχα, καθώς και οι 23 παίχτες των τυχερών ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και της έρευνας που διενεργήθηκε στους χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν :
50 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια».
Ένας Η/Υ ως κεντρική μονάδα διαχείρισης και ελέγχου (server), μέσω της οποίας τίθεντο σε λειτουργία τα «φρουτάκια»
Έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με τις οποίες γίνονταν καταγραφή της εικόνας των πελατών του καταστήματος.
Το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ που προέρχονταν από τη διενέργεια των τυχερών παιχνιδιών.

Τα παιγνιομηχανήματα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής – «διαχειριστής», καθώς και οι συσκευές καταγραφής εικόνας κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του ΟΔΔΥ για φύλαξη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα