ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στην Ελλάδα

03:46 24/12/2011 - Πηγή: 24wro

Δεν προκαλούν έκπληξη τα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας...

σύμφωνα με το φθινοπωρινό ευρωβαρόμετρο 2011.

Ποσοστό κάτω του 5% των πολιτών χαρακτηρίζει ''καλή'' την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ τα ίδια χαμηλά ποσοστά καταγράφονται στην Ισπανία και την Ιρλανδία.

Το 99% των συμπολιτών μας μάλιστα χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στην αντίθετη πλευρά τα 3/4
του πληθυσμού της Σουηδίας, του Λουξεμβούργου και της Γερμανίας δηλώνουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους είναι καλή.

Επιπλέον, αν και σε ποσοστό 61% οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους είναι καλή, ανάλογη δήλωση κάνει μόνο το 24% των Ελλήνων. Ποσοστό 88% καταγράφεται στη Φινλανδία, 89% στη Δανία και 90% στη Σουηδία.

Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, σημειώθηκε μικρή πτώση περίπου 2%, όσων δηλώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι καλή, ενώ αυξήθηκε ελαφρά σε 71% ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι η εν λόγω κατάσταση είναι κακή.

Επιπλέον λίγοι πιστεύουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος της κρίσης. Μόνο το 23% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στις θέσεις εργασίας έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του, ενώ το 67% πιστεύει το αντίθετο.

Πάντως στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση (34%) απ'ότι τις εθνικές κυβερνήσεις τους (24%).

Μediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα