Εκτιμήσεις – σοκ της Τράπεζας της Ελλάδας για ύφεση και ανεργία

18:29 19/3/2012 - Πηγή: 24wro
Δεν υπάρχουν περιθώρια ...για ψευδαισθήσεις» αναφέρει στην έκθεση της η Κεντρική Τράπεζα – Ποιες είναι οι προβλέψεις για την Ελληνική οικονομία.
Στην δημοσιότητα έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος τη Δευτέρα, την έκθεση της για την Ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την έκθεση ,η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που έχει συμφωνήσει
με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία.
"Η κρισιμότερη παράμετρος...η οποία θα καθορίσει και την επιτυχία του προγράμματος, είναι η συνεπής εφαρμογή του. Υπάρχουν αναμφισβήτητα μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όμως, σε τελευταία ανάλυση οι στόχοι του είναι εφικτοί και το πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει ", ανέφερε η έκθεση.
Η ΤτΕ εκτιμά ότι ύφεση θα συνεχιστεί και φέτος, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να υποχωρεί κατά 4,5% κατά μέσο όρο και την ανεργία να ξεπερνάει το 19%, ενώ η οικονομική ανάκαμψη πιθανόν να αρχίσει κατά την διάρκεια του 2013.
Πάντως για το σύνολο του 2013, το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει κατά 0,5%.
'Οσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η ΤτΕ προέβλεψε ότι η αναμενόμενη σημαντική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μέχρι το 2013 σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πιέσεων στις τιμές θα συμβάλει στην ανάκτηση των απωλειών το διάστημα 2001-2009.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα