Επιμένει για επικουρικές και εκλογές ο Σαμαράς

08:21 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ακροθιγώς και χωρίς να ειπωθούν λεπτομέρειες ή ημερομηνίες εθίγη το θέμα των εκλογών στη...
συνάντηση Παπαδήμου και Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκεσε 1 ώρα και 40 λεπτά και έγινε σε θετικό κλίμα, όπως σημείωναν συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το θέμα των εκλογών συζητήθηκε πάντα σε σχέση με την πορεία του PSI
και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων, αφού πλέον τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι συνεχή και πιεστικά, προκειμένου η Αθήνα να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να προχωρήσει το «κούρεμα».

«Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές» σημείωνε στο real.gr κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, το οποίο συμμετείχε στη σύσκεψη που είχε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς με τους στενούς του συνεργάτες, υπενθυμίζοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελευταία του παρέμβαση είχε μιλήσει για κάλπες το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου.

Όπως και στην προηγούμενη συνάντηση των δυο ανδρών, έτσι και χθες, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να κάνει δήλωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων και η ΝΔ αρκέστηκε σε μία τυπική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μακρά συζήτηση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων με τον κ. Σαμαρά να παραμένει σταθερός στη θέση του ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά στο πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάθος χρόνου και αφού πρώτα ολοκληρωθεί το «κούρεμα» ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ταμεία.

Σύμφωνα με τη Λ. Συγγρού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως το όλο ζήτημα θα τεθεί στην τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε σε αυτά τα οποία θα ζητηθούν από την Αθήνα από τους δανειστές της, εντούτοις δεν έγινε καμία νύξη για τα περί μείωσης των κατώτερων μισθών στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν πως η ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρέμβει στις συζητήσεις που κάνουν οι κοινωνικοί εταίροι, προκειμένου να βρουν τη «χρυσή τομή» για το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, εντούτοις ξεκαθάριζαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει ενδεχόμενη νομοθετική παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πριν από τη συνάντηση, πάντως, και ενόψει της άφιξης της τρόικας από το στρατόπεδο της ΝΔ άφηναν να εννοηθεί πως πολλά από τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου ως επιταγές της τρόικας, δεν έχουν τεθεί ποτέ από τους ίδιους τους εκπροσώπους της στις συναντήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα