Ετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο λέει ο Σόιμπλε αδειάζοντας Παπαδήμο

09:56 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί κάποιοι στην Ελλάδα να πετούν στα σύννεφα της ικανοποίησης με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ωστόσο...
ακόμα και οι Γερμανοί -πού την «έσπρωξαν με 1000»- κρατούν    …πισινή:
Σε κομματική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Ζίνγκεν, ο υπουργός Οικονομικών  κ. Σόιμπλε       εννοηθεί ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει
την κρίση χρέους! «Θα ήταν μια φρικτή κυβέρνηση αν δεν εξέταζε, μεταξύ άλλων, τι θα κάνει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά», φέρεται να δήλωσε ο Β. Σόιμπλε στο Ζίνγκεν, σύμφωνα με το Γερ μανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο γερμανός υπουργός ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών.«Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας», περιορίστηκε να πει ο κ. Σόιμπλε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του  ο   υπουργός υπογράμμισε:
«Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» και εκτίμησε   ότι Αθήνα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κρίση. «Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους, «η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό».

prionokordela.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα