Φινλανδία: Εμπιστοσύνη στην Ελσίνκι

08:51 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Χωρίς… ανάσα συνεχίζεται η δράση στη Φινλανδία με τη διεξαγωγή του κυρίως... μενού της 5ης αγωνιστικής.


ΕΛΣΙΝΚΙ-ΓΙΑΡΟ

Ελσίνκι: Τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ελσίνκι την περασμένη Κυριακή με το εκτός έδρας 2-0 επί της Βάασα. Στο 88 και το 90 τα τέρματα των πρωταθλητών που δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην αμυντική τακτική των αντιπάλων τους.  Στους 9 βαθμούς βρίσκονται πλέον οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ανέβηκαν στη 2η θέση, ένα πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Γιβάσκιλα.
Εκτός αποστολής για ακόμα μία αγωνιστική ο κεντρικός αμυντικός, Ογιανπέρα (1/0).


Γιάρο: Αν και καλύτερη της Κουόπιο η Γιάρο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής, μένοντας τελικά στο 1-1. Μόλις μία φορά την τελευταία δεκαετία έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές από το Ελσίνκι οι φιλοξενούμενοι, που σήμερα θα στερηθούν τις υπηρεσίες του νεοαποκτηθέντος επιθετικού Βαργκ (0/0).

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ-ΒΑΑΣΑ

Ίντερ Τούρκου: Μετά τις δύο σερί νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην έναρξη η Ίντερ Τούρκου συμπλήρωσε δύο ματς χωρίς «τρίποντο» με τελευταίο το εντός έδρας 1-1 με την ουραγό Μιλικόσκι. Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που παραχώρησε βαθμούς απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Σταθερά εκτός οι Παρβιάινεν (αμυντικός), Ασίς (μεσοεπιθετικός) και Καούπι (μέσος).

Βάασα: Με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς παρατάχθηκε απέναντι στην Ελσίνκι η Βάασα στην εντός έδρας αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής και κατάφερε να αντέξει μέχρι το 88ο λεπτό. Ωστόσο τα δύο γκολ στο τέλος της στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει κάτι από το συγκεκριμένο ματς με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά στη βαθμολογία με 4 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια. Ξανά εκτός με πρόβλημα τραυματισμού ο Κοσκίμα (αμυντικός, 0/0).

ΚΟΥΟΠΙΟ-ΜΑΡΙΕΝΧΑΜ


Κουόπιο: Παρά το γεγονός πως δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο ημίχρονο και έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στη Γιάρο, η Κουόπιο κατάφερε να πάρει τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό της στο φετινό πρωτάθλημα (1-1). Χωρίς τρεις θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι απόψε κόντρα στη Μάριενχαμ καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Καϊβορνούμι (επιθετικός, 1/0), Χίνινεν (επιθετικός, 0/0) και Χοϊβάλα (αμυντικός, 3/0).

Μάριενχαμ: Εκτός έδρας τα πάει καλά (δύο στα δύο), εντός όμως κάπου το… χάνει η Μάριενχαμ που μετρά μόλις ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Τούρκου γνώρισε την ήττα με 1-0 που την άφησε στους 7 βαθμούς και το -3 από την πρωτοπόρο Γιβάσκιλα. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του βασικού τερματοφύλακα, Ουίκς (2/0).

ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Μιλικόσκι: Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική η ουραγός Μιλικόσκι με το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στην Ίντερ Τούρκου. Μάλιστα πέτυχε και το πρώτο της γκολ στη σεζόν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 4/4 over για τους γηπεδούχους που σήμερα δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Χιετάν
Keywords
Τυχαία Θέματα