Φόρουμ Ελλάδας-Κατάρ για την ενέργεια

17:21 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο τομέας της ενέργειας θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού... και επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας και Κατάρ, που πραγματοποιείται αύριο στο Λαγονήσι.
Τις εργασίες του φόρουμ θα ανοίξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έχει και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, θα ακολουθήσει στο βήμα ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Γουσέφ Καμάλ, που ηγείται της αποστολής και δύο ακόμη
ομιλητές από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Ο τομέας της ενέργειας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Καταρινών και Ελλήνων επενδυτών και επιχειρηματιών. Επίσης, το real estate, η βιομηχανία τροφίμων και το λιανικό εμπόριο θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης τριών στρογγυλών τραπεζιών, στο πλαίσιο του φόρουμ, μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε η καταρινή πλευρά για τους εν λόγω τομείς.
Πιο συγκεκριμένα θα εξεταστεί η συνεργασία των δύο χωρών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις οποίες επίσης η Ελλάδα διαθέτει τεχνογνωσία. Επίσης, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον Καταρινών για το real estate, που αφορά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ενώ από ελληνικής πλευράς, υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και για ελληνικές εταιρίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Εμιράτο.
Η Ελλάδα επιδιώκει επίσης την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας με το Εμιράτο, το οποίο εξελίσσεται σε υψηλών εισοδημάτων τουριστικό προορισμό.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα