Γενετικά πειράματα στην αρχαιότητα;

22:58 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Πηγές για τερατόμορφα πλάσματα υπάρχουν σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου...
Από τις Αιγυπτιακές Σφίγγες και τους Κενταύρους της Ελληνικής μυθολογίας, μέχρι τον Οάννες τον Θεό των Μεσοποτάμιων..
 με το ψαρίσιο σώμα του και τις γοργόνες ή σειρήνες των αρχαίων μύθων και θρύλων, οι περιγραφές δεν σταματούν να υπονοούν ότι τα τέρατα αυτά ήταν συνδυασμός πολλών ζώων σε ένα ή ανθρώπου και ζώου μαζί. Υδρόβια, ιπτάμενα ή χερσαία «μυθικά» πλάσματα πάντα τρομοκρατούσαν ή βοηθούσαν τους ανθρώπους ανάλογα με την περίσταση.

Πασίγνωστα τέρατα τις αρχαιότητας ήταν οι Κένταυροι, διασταύρωση
ανθρώπου και αλόγου. Ο πατέρας των Κενταύρων και πρώτος Κένταυρος της μυθολογίας θεωρείται ο Ιξίονας. Μεταμορφώθηκε από τον Δία γιατί τόλμησε να κοιτάξει ερωτικά την «βασίλισσα του ουρανού» (Ήρα). Ο Δίας τον καλεί σε τραπέζι στον Όλυμπο, στην κατοικία των Θεών και τον ξεγελά σχηματίζοντας ένα νέφος με τη μορφή της Ήρας. Μόλις ο Ιξίονας ενώθηκε με το
νέφος, μεταμορφώθηκε από τη μέση και κάτω σε άλογο. Έτσι γεννήθηκε ο πρώτος Κένταυρος. Την μεταφορά του τέρατος πίσω στην Γη, την αναλαμβάνει ο Ερμής. Το αρχαίο κείμενο μας πληροφορεί πως: «ο Ερμής έδεσε το Ιξίονα σε ένα πτερωτό τροχό, ο οποίος τον έφερε δια του αιθέρος».

Ο πιο γνωστός Κένταυρος είναι ο Χείρωνας που ζούσε κάπου στο Πήλιο (οι φήμες λένε για την τοποθεσία όπου βρίσκεται σήμερα το χωριό Μηλιές) και ήταν μια διασταύρωση αλόγου και ανθρώπου, όπως άλλωστε ο κάθε Κένταυρος, αλλά είχε μια ιδιαιτερότητα. Εκτός από εξαιρετικός κυνηγός ήταν και καταπληκτικός ιατρός. Την ικανότητα αυτή την είχε από τον Κρόνο που ήταν πατέρας του. Μητέρα του Χείρωνα ήταν η Νύμφη Φιλλύρα. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο πανέξυπνος Κένταυρος ήταν δάσκαλος του Ασκληπιού, του περίφημου γιατρού - θαυματουργού της αρχαιότητας. Ως γνωστόν ο Ασκληπιός, γιος του Απόλλωνα, μπορούσε να ανασταίνει τους νεκρούς, και να επιβραδύνει τα γηρατειά (χάρη σε αυτήν του την ιδιότητα πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία). Ο Απολλόδωρος μας λέει σχετικά: «...και γενόμενος χειρουργικός και την τέχνην ασκήσας επί πολύ, ου μόνον εκώλυε τίνας αποθνήσκειν αλλά ανήγειρε και τους αποθανόντας». Η θαυματουργή του αυτή όμως ικανότητα του έδωσε ένα γρήγορο τέλος αφού ο Δίας επειδή ήθελε να είναι ο μόνος Θεός που να έχει το προσόν να ανασταίνει νεκρούς, θύμωσε και τον μετέτρεψε σε σχηματισμό άστρων (Οφιούχος).

Ένας από τους Θεούς που μπορούσε να είχε το τίτλο του βιολόγου είναι ο Ερμής. Γεννημένος στην Αρκαδία με πατέρα τον Δία και μητέρα την Μαία (η οποία ήταν:«θυγατήρ του Άτλαντος και πρεσβυτέρα των Πλειάδων»), ξεχωρίζει ανάμεσα στους Θεούς χάρη στην ικανότητά του να πετά γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο με πολύ ευκολία. Επίσης θεωρείται και εφευρέτης της Ελληνικής λύρας. Το κηρύκειο του Ερμή αποτελείται από δύο φίδια που το ένα κοιτά το άλλο, έχοντας τις ουρές τους ενωμένες. Στην ένθετη φωτογραφία βλέπουμε την διπλή έλικα του DNA, τον μυστικό κωδικό από τον οποίο αποτελείται η κάθε μορφή ζωής. Βλέπουμε ότι τα
Keywords
Τυχαία Θέματα