Η Sony εξαγοράζει την ΕΜΙ

14:34 20/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σήμερα επενδυτικό σχέδιο κοινοπραξίας...
της οποίας ηγείται η Sony Corporation και συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Blackstone Group, Abu Dhabi’s Mubadala Development Co., Raine Group και ο David Geffen, σχετικά με την εξαγορά του μουσικού τμήματος
της EMI για το ποσό των $2.2 δις.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της EMI και του καταλόγου της, αφού η κοινοπραξία πρέπει ακόμα να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και των υπολοίπων χωρών του πλανήτη. Η Sony έπρεπε να συμφωνήσει στους παρακάτω όρους για να ολοκληρωθεί η συμφωνία στην Ε.Ε.:

-Να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ

-Να πουλήσει τα δικαιώματα τεσσάρων μουσικών καταλόγων που θα αποφασίσει η Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων 12 σύγχρονων καλλιτεχνών

Οι κατάλογοι που θα πουληθούν είναι της Virgin UK, Virgin Europe, Virgin U.S. και Famous Music UK περιλαμβάνοντας καλλιτέχνες όπως ο Gary Barlow, Ozzy Osbourne, Ben Harper, Placebo, The Kooks, Lenny Kravitz και Robbie Williams.

Εάν εγκριθεί η εξαγορά από όλες τις χώρες, η Sony/EMI θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με ποσοστό 31% και τα δικαιώματα σε 3 εκατομμύρια τραγούδια.

techtv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα