Η αποχώρηση του Σερ Άλεξ

13:00 2/10/2011 - Πηγή: 24wro
Έχει περάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζωής του στον πάγκο της Μάντσεστερ...
Γιουνάιτεντ και έφτασε η ώρα να κάνει λόγο για το τέλος της καριέρας του. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μιλά για το μέλλον του, για το πότε θα σταματήσει να κάθεται στους πάγκους και για την επόμενη ημέρα στο σύλλογο, μετά την αποχώρησή του.

«Μου μένουν ακόμη τρία με τέσσερα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Οι δηλώσεις του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήρθαν ξαφνικά, την ώρα που κανείς δεν το περίμενε και αποτελούν το θέμα της ημέρας στον αγγλικό Τύπο.

Ο
70χρονος προπονητής κλείνει 25 χρόνια στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, τονίζει ότι «αυτή την περίοδο» νιώθει καλά και είναι σίγουρος ότι όταν φύγει θα έχει αφήσει πίσω του «μια νέα ομάδα που θα συνεχίσει να έχει επιτυχίες και με το νέο τεχνικό».

Το μυστικό, σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, είναι το «ομαδικό πνεύμα που υπάρχει» στους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ τονίζει ότι «χρειάζονται μόνο οκτώ παίκτες να είναι σε τοπ φόρμα, αφού αυτοί παρασύρουν και τους άλλους που μπορεί να μην παίξουν καλά». Μάλιστα, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποκαλύπτει το πώς αγωνίζεται η ομάδα του και τι κάνουν οι παίκτες του και «πετούν φωτιές» στην επίθεση.



Κόκκινα …χελιδόνια

«Μόνο σε 6 παιχνίδια φέτος έχει παίξει όλη η ενδεκάδα όσο καλύτερα μπορούσε. Είμαστε σαν τα χελιδόνια. Ξέρετε τι κάνουν τα χελιδόνια. Πετάνε μαζί, όλα μαζί σε σχηματισμό V. Και αυτοί που είναι μπροστά κάνουν την περισσότερη δουλειά. Δεν μένουν όμως στάσιμα, εναλλάσσονται συχνά», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στην περίπτωση που κάτι …πάει στραβά: «Αν ένα χελιδόνι φύγει από το σμήνος, βγει από το σχηματισμό, τα άλλα πάνε και το φέρνουν πίσω. Έτσι είναι και με τις ομάδες μου, όλοι οι παίκτες θυσιάζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα