Η συναίνεση φεύγει.Το δημοψήφισμα έρχεται...

20:32 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών…
στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εκατέρωθεν βολές εξαπέλυσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κοινό παρονομαστή τη συναίνεση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την έκκληση του για εθνική συνεννόηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγκαλιά μου είναι ακόμη ανοιχτή». Κάλεσε τον Αντώνη
Σαμαρά να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού το Μνημόνιο αν και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ «αναξιόπιστο».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα προσωπικά πυρά του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της ΝΔ, που  υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι «τον ξεγύμνωσαν με τις προτάσεις που τους παρουσίασε».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πρύτανη της συκοφαντίας», ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

Οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών

Γ. Παπανδρέου: Αναξιόπιστο το πρόγραμμα της ΝΔ

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης του με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν τις προτάσεις της ΝΔ. «Είστε σοβαρός κ. Σαμαρά; Το πρόγραμμα σας είναι αναξιόπιστο. Μην ψάχνετε άλλοθι για να κρυφτείτε. Το πρόγραμμα σας είναι για να χαϊδεύει αφτιά και γίνετε κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους»

«Γυρίσατε χωρίς φανέλα από την Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός με σκληρή γλώσσα απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ για την «φανέλα της εθνικής» που όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς φοράει στο εξωτερικό.

«κ. Σαμαρά γυρίσατε χωρίς φανέλα από το εξωτερικό και τις συναντήσεις που είχατε. Γυρίσατε ξεγυμνωμένος γιατί η Ευρώπη απέρριψε τις προτάσεις σας».

«Να σταματήσουμε τους τσακωμούς»

Επανέλαβε ο πρωθυπουργός την έκκληση του για εθνική συνεννόηση. «Η αναζήτηση για τη συναίνεση πρέπει να είναι διαρκής χάθηκε μια στιγμή ιστορικής σημασίας. Όμως δεν είχατε τη διάθεση κ. Σαμαρά για ουσιαστική συνεργασία. Αντ’ αυτού ο πρόεδρος της ΝΔ μας ζήτησε να απεμπολήσουμε τη νωπή λαϊκή εντολή που έχουμε και να κάνουμε μετάνοιες για να δεχθούμε το πρόγραμμα του που έχει απορρίψει ήδη η Ευρώπη».
Keywords
Τυχαία Θέματα