Ισλαμιστές φυλάκισαν και βασάνισαν ζευγάρι Χριστιανών στο Ιράν!

21:46 27/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ένα ζευγάρι χριστιανών Ιρανών περιγράφει τις δοκιμασίες...
που πέρασε στα χέρια των ισλαμικών αρχών. Ένα ζευγάρι Ιρανών χριστιανών δέχτηκε επίθεση λίγο μετά την απελευθέρωσή τους από τη...
φυλακή, σύμφωνα με το περσικό χριστιανικό πρακτορείο ειδήσεων News Network (FCNN).

Το FCNN λέει ότι πρόκειται για ένα από τα δύο παντρεμένα ζευγάρια που είχαν απαχθεί από το σπίτι τους, από πράκτορες του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του ισλαμικού
καθεστώτος, τον Σεπτέμβριο του 2010 και είχαν φυλακιστεί για οκτώ μήνες, χωρίς ποτέ να τους έχει απαγγελθεί επίσημη κατηγορία. Ο 29 άχρονος Arash Kermajani και η 26άχρονη γυναίκα του Arezoo Teymouri, αναγκάστηκαν να κρύβονται και τελικά να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, από φόβο για τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα των απειλών από τα στελέχη του ισλαμικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με Το FCNN, το ζευγάρι ήταν φιλοξενούμενοι των φίλων τους Vahik και Sonia Abramian στην πόλη Hamedan, στο βορειοδυτικό Ιράν.
Πράκτορες του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του ισλαμικού καθεστώτος με πολιτικά ρούχα, εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους συνέλαβαν όλους και τους οδήγησαν στο Κέντρο 113 της πόλης Hamedan. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε μια μυστική φυλακή που αργότερα αναγνωρίστηκαν ως οι Κεντρικές Φυλακές του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του ισλαμικού καθεστώτος στην πόλη Hamedan.
Το FCNN αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στην μυστική φυλακή, κρατήθηκαν στην απομόνωση, η Teymouri για 11 ημέρες και ο Kermajani για 43 ημέρες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μια πτέρυγα μιας ακόμα διαβόητης φυλακής στη πόλη Hamedan.

Μετά τη διαφυγή τους από την Ισλαμική Δημοκρατία, η Teymouri, σε μια συνέντευξή της σε έναν δημοσιογράφο του FCNN, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η κράτησή της και τους λόγους για τη μεταφορά της στη γενική πτέρυγα της φυλακής, πολύ νωρίτερα από τον σύζυγό της.
" Μέναμε ως επισκέπτες στο σπίτι του Αδελφού Vahik και της Αδελφής Sonia. Εκείνη την ημέρα παρακολουθούσαμε μια ταινία, όταν οι Πράκτορες του κράτους ασφαλείας εισέβαλαν στο σπίτι. Το σοκ που μου προκλήθηκε από τον φόβο με οδήγησε σε αιμορραγικούς σπασμούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με την απεργία πείνας που άρχισα αμέσως μετά, είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής μου πίεσης , σε τέτοια επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, που αναγκάστηκαν να με διακομίσουν στο κύριο νοσοκομείο της πόλης για ιατρική περίθαλψη, απαιτώντας να μην επικοινωνήσω ή να μιλήσω με κανέναν. Μόλις η κατάστασή μου βελτιώθηκε, με οδήγησαν πίσω στη μυστική φυλακή και στη συνέχεια στη γενική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Hamedan. "
Ενθυμούμενη τη σκληρή μεταχείριση που την έκανε να υποφέρει στη φυλακή, η Teymouri δήλωσε στο δημοσιογράφο του FCNN, "Το να βάλει κάποιος μια αθώα γυναίκα στην απομόνωση είναι από μόνο του μία σοβαρή μορφή βασανιστηρίου. Δεν προκάλεσαν κανένα βασανιστήριο στο σώμα μου , αλλά δεν σταμάτησαν λεπτό τα ψυχολογικά βασανιστήρια. "
Η Teymouri συνέχισε λέγοντας:
Keywords
Τυχαία Θέματα