Και συνωμότης κατά τους Τούρκους ο αμερικανός συγγραφέας Paul Auster

23:22 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
Και συνωμότη εμφανίζουν οι κυβερνητικοί στην Τουρκία τον...
διάσημο αμερικανό συγγραφέα Paul Auster που δήλωσε ότι υπάρχουν εκατό φυλακισμένοι δημοσιογράφοι και διανοούμενοι στην Τουρκία.

Ενας αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ κ. Μπουλέντ Γκεντικλί έκανε λόγω για συνωμοσία νεοσυντηρητικών και στελεχών της Εργκενεκόν με στόχο την αποδυνάμωση της Τουρκίας και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησής της.
Σύμφωνα με τον κ. Γκεντικλί, ο αμερικανός συγγραφέας Paul Auster συμμετέχει στην εν λόγω
συνομωσία και είναι μέλος αυτής της ομάδας «Neocon-Ergenekon» .Ο κ. Γκεντικλί πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν περί «ανάθρεψης θρησκευόμενων γενεών» παρερμηνεύτηκαν σκοπίμως για να τροφοδοτήσουν τις φήμες περί πολιτικής δικτατορίας στην Τουρκία .
Eπίσης ο Γκεντικλί κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι αποτελούν τις «μαζορέτες» στην συνομωσία «Neocon-Ergkenekon», τόνισε :
« Το 2005 χρησιμοποιήθηκε το πρόσχημα του φονταμενταλισμού για να δικαιολογηθούν επιθέσεις κατά της κυβέρνησης . Ο φονταμενταλισμός εξέπεσε από την ατζέντα το 2007 όταν απέτυχε η προσπάθεια απαγόρευσης του ΑΚΡ. Σήμερα οτιδήποτε και αν πει κανείς το συνδέουν με την πολιτική δικτατορία» , προσθέτοντας ότι στόχος της ομάδας συνομωσίας είναι να προκληθούν εξεγέρσεις τύπου αραβικής άνοιξης , στην Τουρκία.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 16 έργα του διάσημου Paul Auster.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα