Κάντε το μικρό σπίτι... Μεγάλο

22:36 1/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η αρχιτέκτων-interior designer Κυριακή ...Αναγνωστοπούλου δίνει πρακτικές λύσεις για το μικρό σας σπίτι.Σε εποχές κρίσης τα σπίτια με πολλά τετραγωνικά είναι προνόμιο ελάχιστων πια. Όταν η οικογένεια είναι μεγάλη και οι χώροι μικροί συχνά δυσανασχετούμε και όλοι θα θέλαμε το σπίτι μας να είναι ευρύχωρο, εύχρηστο και να μοιάζει μεγαλύτερο.

Υπάρχουν λοιπόν λύσεις που μπορούν να κάνουν το καταφύγιό μας πιο άνετο και φωτεινό για να χαλαρώνουμε και να δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για εμάς και την οικογένεια μας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες:

1.
Διώξτε μακριά από το μικρό σας σπίτι την ακαταστασία. Όταν ο μικρός χώρος έχει γύρω του αφημένα μικροαντικείμενα και ρούχα σε φανερά σημεία, αμέσως δείχνει γεμάτος και μικρός.

2. Τα ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μεγάλα έπιπλα μεγαλώνουν τις επιφάνειες και μας δίνουν την αίσθηση της ανοιχτωσιάς και της απόστασης. Προτιμήστε λοιπόν παλ αποχρώσεις. Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά.

3. Αν είστε λάτρεις της ταπετσαρίας, αποφύγετε αυτές με τα μεγάλα σχέδια. το ίδιο ακολουθήστε και σε υφάσματα, κουρτίνες και χαλιά. Αν επιλέξετε μεγάλα σχέδια απαλύνετε το χρώμα τους.

4. Χρησιμοποιήστε λιγότερα και με μεγαλύτερες επιφάνειες έπιπλα, παρά να επιλέξετε πολλά και μικρά που γεμίζουν κάθε γωνιά άδικα. Έτσι θα έχετε και καλύτερη αποθήκευση.

5.Σε τυχόν μικρά δωμάτια όπως το μπάνιο, χρησιμοποιήστε διάφανα και ημιδιάφανα υλικά για να διαχωρίσετε χώρους ή να αποθηκεύσετε, δίνουν την αίσθηση του βάθους.

6. Η γνωστή σε όλους λύση με τον καθρέφτη, προσφέρει αναμφισβήτητα επιπλέον χώρο. Οι κατάλληλες θέσεις είναι απέναντι από παράθυρο ή στην πιο στενή πλευρά του δωματίου.

7.Τέλος αφήστε το φως να μπει στο σπίτι σας από μεγάλα παράθυρα και φωτίστε κάθε σκοτεινή του γωνιά.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που σας δίνει το σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε όσο περισσότερες λύσεις σας βολεύουν και enjoy your place.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα