Κατάσχεση 46 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον οίκο Bulgari

04:40 16/3/2013 - Πηγή: 24wro

Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 46 εκατ. ευρώ, με την κατηγορία της...

φοροδιαφυγής, από τον επικεφαλής του οίκου ειδών πολυτελείας Bulgari (του ομίλου LVMH).

Η αστυνομία κατάσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφαλιστήρια συμβόλαια, μετοχές εταιρειών και πολλά ακίνητα, που ανήκουν στους Πάολο και Νικόλα Μπούλγκαρι, καθώς και σε επικεφαλής των επιχειρήσεων του ομίλου, μεταξύ των οποίων ο σημερινός επικεφαλής του, ο Μαουρίτσιο Βαλεντίνι, και ο προκάτοχός
του, ο Φραντσέσκο Τραπάνι.

Όπως αναφέρει η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, οι ιδιοκτήτες κατηγορούνται ότι «απέκρυψαν από την ιταλική εφορία, μέσω ψευδών δηλώσεων, τζίρο ύψους περίπου τριών δισεκατ. ευρώ χρησιμοποιώντας εταιρείες με έδρα την Ολλανδία και την Ιρλανδία, τις οποίες δημιούργησαν με μόνο στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους στην Ιταλία».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο όμιλος Bulgari βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ως ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Ο Φραντσέσκο Τραπάνι, διευθυντής του οίκου Bulgari επί σχεδόν 30 χρόνια, είχε υποστηρίξει τότε πως ο όμιλος «σεβόταν ανέκαθεν τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ιταλία και το εξωτερικό».

himaira
Keywords
Τυχαία Θέματα