Κλέβουν, λαδώνονται, παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους και δεν τρέχει τίποτε!

08:00 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Δεν είναι μόνο η σχεδόν κατά 50% αύξηση, μέσα σε έναν χρόνο, των κρουσμάτων διαφθοράς...
και κακοδιοίκησης που κατέγραψε το πόρισμα Ρακιντζή το οποίο δόθηκε χτες στον πρωθυπουργό και στη δημοσιότητα.

Είναι και η επιβολή υπερβολικά επιεικών ποινών σε σχέση µε τη βαρύτητα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο ελεγκτής της δημόσιας διοίκησης να υποβάλει ενστάσεις σε 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο, η οποία ως προϊσταµένη
του Γραφείου Πολεοδοµίας χειρίστηκε υποθέσεις του συζύγου της και υπέγραφε τις οικοδοµικές άδειες των οποίων µελετητής µηχανικός ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.
• ∆ιοικητικό Συµβούλιο Γενικού Νοσοκοµείου δεν επέβαλε ποινή σε γιατρό ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
• Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου δεν επέβαλε ποινή σε εφηµερεύoντα ιατρό χειρουργικής κλινικής, ο οποίος αν και διαπίστωσε ότι ασθενής που εισήλθε στο Νοσοκοµείο ήταν πολυτραυµατίας εξαιτίας τροχαίου ατυχήµατος, δεν επιλήφθηκε άµεσα για τον απαραίτητο διεξοδικό κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αντιµετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της υγείας του.
• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Περιφέρειας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο που παραπέμφθηκε για σκάνδαλο με την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων.
• Το Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ Αττικής τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών και στέρηση των αποδοχών υπάλληλο σε βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί μετά από σχετικό έλεγχο το ποσό των 16.045.138 ευρώ που υπήρξε η ζημιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω διαχειριστικών ατασθαλιών
• Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέβαλε καμία ποινή στον υπάλληλο ο οποίος επέτρεψε το 2009 την πτήση του ελικοπτέρου με το οποίο απέδρασε ο Παλαιοκώστας στις φυλακές Κορυδαλλού.
• Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών δεν επέβαλε καμία ποινή σε τελωνιακό ο οποίος είχε παραπεμφθεί για λαθρεμπόριο.
• Δεν επιβλήθηκε καμία ποινή σε βάρος υπαλλήλων Πανεπιστημίου οι οποίοι υπεξαιρούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης και το διοχέτευαν παράνομα στην αγορά, μ’ αποτέλεσμα να επέλθει οικονομική ζημιά ύψους 7.000.000 ευρώ.
• Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομαρχίας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο Πολεοδομίας που συνελήφθη να χρηματίζεται με το ποσό των 6.000 ευρώ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου.
• Η προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε υπάλληλο της υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων.
• Δεν τιμωρήθηκε καν από το Υπηρεσιακό Συµβούλιο ΟΤΑ Δυτικής Αττικής υπάλληλος δήµου, ελεγκτής εσόδων - εξόδων ο οποίος παραπέµφθηκε για έλλειµµα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων σε ∆ΟΥ, το οποίο διαπίστωσαν Οικονοµικοί Επιθεωρητές που πραγµατοποίησαν διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονοµικά έτη 2000,
Keywords
Τυχαία Θέματα