ΚΥΠΡΟΣ: Η Εθνική φρουρά πετάει στα σκουπίδια τρόφιμα!

16:03 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Οργή και αγανάκτηση προκαλούν καταγγελίες για τεράστιες ποσότητες τροφίμων που καθημερινά η Εθνική Φρουρά πετάει ...
στα σκουπίδια, την ίδια ώρα, που βιοπαλαιστές δίνουν μάχη για να ταΐσουν τα παιδιά τους και ενώ η Ελλάδα πεινά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigma περισσότεροι από τους μισούς στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, επιλέγουν να παραγγέλνουν φαγητό από έξω αντί του φαγητού της Υπηρεσίας. Αν και το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό,
σήμερα είναι πιο προκλητικό από ποτέ λόγω των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.
Οι καταγγελίες που έφθασαν στο Sigmalive, αναφέρουν ότι αν και σε πολλές περιπτώσεις οι διαχειριστές τροφίμων προσπάθησαν να μειώσουν τις παραγγελίες τροφίμων αφού δεν καταναλώνονταν, το ΓΕΕΦ, προέβη σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στην τιμωρία τους.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων των προμηθευτών, για τους οποίους η Εθνική Φρουρά αποτελεί σημαντικότατο πελάτη. Συνεπώς η μείωση των παραγγελιών αποτέλεσε για αυτούς σημαντικό πλήγμα.
Ασταμάτητες οι σπατάλες
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, κατά τον έλεγχο του ΓΕΕΦ στους προμηθευτές, δεν πρέπει να παρουσιάζουν ούτε έλλειμμα ούτε πλεόνασμα τροφίμων στις αποθήκες τους αλλιώς θα τιμωρηθούν.
Σε περίπτωση που υπάρχει πλεόνασμα, τότε τα τρόφιμα αυτά καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.
Ανεξάρτητα από τις ανάγκες της κάθε μονάδας, τα τρόφιμα αυτά πρέπει είτε να καταναλώνονται είτε να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι προμηθευτές σύμφωνα με έγκυρη πηγή που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.
Επιβεβαιώνει η Επιτροπή Άμυνας
Μιλώντας στο Sigmalive, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι το θέμα της προμήθειας αλλά και της διαχείρισης τροφίμων στην Εθνική Φρουρά θα συζητηθεί στην Επιτροπή στις 23 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες, ουκ ο λίγες φορές τέθηκε θέμα διάθεσης των τροφίμων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κάτι το οποίο δεν καρποφόρησε τελικά.
Αναμένεται επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα