Λευκωσία: Ευχετήριες επιστολές του Αρχιεπισκόπου προς την ηγεσία Κύπρου και Ελλάδας

14:40 24/4/2011 - Πηγή: 24wro
Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα και της Ανάστασης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος... απέστειλε ευχετήριες επιστολές στον...
 Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος εύχεται «Χριστός Ανέστη» και όπως ο Κύριος ευλογεί και ενισχύει τον Πρόεδρο στο έργο του και σύντομα ευοδώσει τον κοινό μας αγώνα, με την Ανάσταση και την απελευθέρωση του σκλαβωμένου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας.
«Δεν αμφιβάλλουμε ότι θα έλθει η άγια ημέρα της απελευθέρωσης, αρκεί όλοι -ηγεσία και λαός- να παραμείνουμε ενωμένοι και αταλάντευτα προσηλωμένοι στους στόχους και στα δίκαια του αγώνα μας».
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημειώνει: «Ο κυπριακός Ελληνισμός, αντλώντας θάρρος και ενίσχυση από τη θριαμβευτική Ανάσταση του Χριστού, προσβλέπει με βεβαιότητα και στην ανάσταση των κατεχομένων σήμερα από τον εισβολέα εδαφών του».
Προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ευχόμενος «Χριστός Ανέστη» ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε στην επιστολή του ότι «ο κυπριακός Ελληνισμός, αντλώντας δύναμη και ενίσχυση από την Ανάσταση του Κυρίου, συνεχίζει τον αγώνα του, προσβλέποντας με βεβαιότητα και στην Ανάσταση και δικαίωση του σκλαβωμένου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα