Μας χρωστούν 126 εκ. δολάρια και… δεν υπογράφουμε να τα πάρουμε!

15:14 6/12/2012 - Πηγή: 24wro
Πόσους γνωρίζετε να τους χρωστούν χρήματα και να μην υπογράφουν για να τα πάρουν;...
Όσοι απαντήσατε «κανέναν», περιμένετε να διαβάσατε το κείμενο γιατί υπάρχει ένας και αυτός είναι το μοναδικό, το αθάνατο… Ελληνικό Δημόσιο!

Σε ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης καταγγέλλει ότι η Ελλάδα υπέγραψε το 2008 με το Ιράκ (υπέγραψαν ο -τότε- υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Ιρακινός ομόλογός του Μακέρ Ζαμπρ Αλ Ζουμπαϊντί)
διμερής συμφωνία διακανονισμού των οφειλών της ασιατικής χώρας προς το Ελληνικό Δημόσιο.

«Η ως άνω οφειλή, συνολικού ύψους 126.185.662 δολαρίων ΗΠΑ, προέρχεται από την προμήθεια όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στο Ιράκ από την εταιρεία "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε." (Ε.Α.Σ.)» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι έχει συμφωνηθεί η καταβολή του ποσού σε 44 δόσεις εντός 21 ετών (2019 έως 2040).

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλήγια να ισχύσει και η Ελλάδα δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, 4 χρόνια μετά τη συμφωνία με το Ιράκ, αφού δεν έχει σταλεί η συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται σε πρωτόγνωρες και αιματηρές οικονομικές θυσίες δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία στην είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης και ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτριο Αβραμόπουλο:

«Ποια είναι η θέση σας για το φλέγον αυτό ζήτημα ;

Ποιοι ευθύνονται για την ανωτέρω προκλητική καθυστέρηση και κωλυσιεργία ;

Πότε προβλέπεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επίμαχη διμερής συμφωνία ;

Πόσες και ποιες αντίστοιχες συμφωνίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;».

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα