Μαζί Λοβέρδος – Βενιζέλος αλλάζουν σελίδα στο ΠΑΣΟΚ

17:27 31/1/2012 - Πηγή: 24wro
Συνένωση δυνάμεων επιτυγχάνεται... στο ΠΑΣΟΚ για να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που προκαλεί η πολιτική αβελτηρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Οι δύο άνθρωποι που θα καθορίσουν την τύχη της δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος
και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι συσπειρώνονται για να δοθούν καθαρές λύσεις εν όψει των διαδικασιών διαδοχής. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε εσπευσμένως να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών λίγο μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Λοβέρδος μεταβαίνει στο γραφείο του κ. Βενιζέλου ώστε να καθοριστεί η κοινή πρόταση για τη διαδοχή και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται από στιγμή σε στιγμή αφού ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, η οποία δεν θα περιοριστεί στην ενημέρωση σχετικώς με τις διαπραγματεύσεις περί το PSI αλλά θα επεκταθεί και στα πολιτικά.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η επαναπροσέγγιση των δύο ανδρών έγινε με την αρωγή τριών στελεχών του Κινήματος, των κυρίων Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις και επαφές.
Πιο έντονη ήταν η πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναμέτρηση μεταξύ δύο ανδρών και να προκύψουν συνέργειες που θα διαφυλάξουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Με τις σκέψεις αυτές φέρεται να συμφωνεί ο κ. Λοβέρδος, γι’ αυτό και προσέρχεται με πρόταση ενότητας προς τον κ. Βενιζέλο και φέρεται έτοιμος να επισημάνει ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη η παρούσα συγκυρία για την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα γι’ αυτό χρειάζεται συσπείρωση.
Ο υπουργός Υγείας δεν θέλει να αναλωθεί σε μια σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση, ειδικά με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών αυτήν την περίοδο.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα