Με ποιο μοντέλο θα πουληθεί το 10% του ΟΤΕ

04:05 19/5/2011 - Πηγή: 24wro

Λεφτά άμεσα, από αποκρατικοποιήσεις, απαιτούν από την Ελλάδα οι Βρυξέλλες. Και υπ αυτή την ...



πίεση, η Αθήνα σύντομα - ενδεχομένως πριν από το τέλος του καλοκαιριού - βάζει μπροστά τις διαδικασίες για την πρώτη πώληση που δεν θα είναι άλλη από το 10% του ΟΤΕ.
Μόνο που επειδή οι Γερμανοί της Deutsche Telekom έχουν καταλάβει τη θέση ισχύος που κατέχουν, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, θα δυσκολέψουν αρκετά τις διαπραγματεύσεις, επιδιώκοντας να αγοράσουν το πακέτο στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Γι αυτό και διαμηνύουν ότι «ναι μεν ενδιαφέρονται για το 10%, αλλά όχι τώρα». Υπό άλλες συνθήκες, το deal θα αναβάλλονταν και θα πήγαινε πίσω. Υπ αυτές, όμως, όχι. Γι αυτό και θα ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό ο Οργανισμός εκείνος που προτείνει η τρόικα για να «τρέξει» τις αποκρατικοποιήσεις.
Την υπογραφή πώλησης θα φέρουν οι ελεγκτές, όπερ σημαίνει ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν θα κινδυνεύουν από ειδικά δικαστήρια και κατηγορίες περί απιστίας και με διαδικασίες - εξπρές θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το μοντέλο είχε εφαρμοσθεί στο παρελθόν κατά τη διαδικασία ενοποίησης της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία, όταν πουλήθηκαν περιουσιακά στοιχεία της πρώτης, αλλά όχι και με ιδιαίτερη επιτυχία, είναι η αλήθεια, όπως προέκυψε από τον μετέπειτα απολογισμό.
Ωστόσο, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι η μόνη λύση για να βρεθούν λεφτά και να αρχίσει να αποπληρώνεται το υπέρογκο και μη διαχειρίσιμο, πλέον, χρέος της Ελλάδας. Η δήλωση Γιουνκερ χθες, μόνο τυχαία δεν ήταν. Απλώς ήθελε να τονίσει τη δραματικότητα της κατάστασης, που θα "δικαιολογήσει" πολλές αποφάσεις από εδώ και στο εξής.

http://www.newscode.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα