ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

18:50 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ένα από τα δυσκολότερα βράδια του αναμένεται να περάσει ο Γιώργος... Παπανδρέου απόψε στις Κάννες, όπου -συνοδεία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου- θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις -μεταξύ άλλων- στον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ...
για την απόφασή του να εξαγγείλει δημοψήφισμα
για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από τον ελληνικό λαό.
Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται «έξαλλος» με τον Έλληνα πρωθυπουργό και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διαπραγμάτευση γύρω από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ το γενικότερα το κλίμα στο Παρίσι είναι ιδιαίτερα βαρύ για την Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού την Τετάρτη ότι η Αθήνα θα πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσει αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι.
Ιδιαίτερα ενοχλημένη, ωστόσο, εμφανίζεται και η γερμανική πλευρά. Η καγκελάριος της Γερμανίας έδωσε μια πρόγευση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας «ειρωνικά» ότι «εκτιμάμαι τους Έλληνες όταν εμφανίζονται λογικοί».
Από πλευράς του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκούιντο Βεστερβέλε, προειδοποίησε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης.
Ωστόσο, αν ο κ. Παπανδρέου επιμείνει προς μια τέτοια κατεύθυνση, το Βερολίνο ενδέχεται να παίξει το χαρτί της αναβολής της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, όπως εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.


Keywords
Τυχαία Θέματα