ΝΕΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

13:22 4/6/2012 - Πηγή: 24wro
Νέα παρέμβαση, με συμβουλές στους Έλληνες ψηφοφόρους για το πώς να ψηφίσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έκανε ο ...
υπουργός Οικονομικών τηςΓαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι «αναμφίβολαθατεθεί» θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν η Αθήνα
δεν τηρήσειτιςδεσμεύσεις της όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνήσει ναεφαρμόσει, σε αντάλλαγμα για το δανεισμό της από την ΕΕ, την ΕΚΤ και τοΔΝΤ.

Σεπερίπτωση ανάδειξης στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 17ηςΙουνίου, ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι «το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία... Θα ετίθετο, εάν οι ίδιοιοι Έλληνες δενσέβονταν τις δεσμεύσεις τους».

«Ευχόμαστε ειλικρινά η Ελλάδα ναπαραμείνει στην ευρωζώνη» πρόσθεσε, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη γαλλική τηλεόραση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικώνέκανε την τοποθέτηση αυτή ερωτηθείς σχετικά μετις δηλώσεις τουΑλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε τηνΠαρασκευή ότι θέλει να «καταργήσει» το Μνημόνιο που επιβάλλει στηνΕλλάδα μέτραλιτότητας, αντίθετα με τις επιθυμίες της ΕΕ και του ΔΝΤ, εάν κερδίσειτιςβουλευτικές εκλογές.

«Αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σεβαστούν τη δέσμευσήτους, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα είναι απεριόριστα πιο μπλεγμένη» εκτίμησε ο Μοσκοβισί.

Παρότι η «επιλογή» ανήκει στους Έλληνες, όπως σημείωσε, θα ήταν κατά τον ίδιο«σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρτης Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».

Ερωτηθείς εάν το υπουργείο του έχει προετοιμαστεί για το σενάριο εξόδου τηςΕλλάδας από το ευρώ, ο Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι «έχουν ίσως γίνει κάποιεςσκέψεις εδώ κι εκεί, είναι πιθανό», αλλά πρόσθεσε πως «θα εργαστεί» προκειμένουνα «αποφευχθεί το σενάριο αυτό».

Το να γίνει προετοιμασία ενός σχεδίου για μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδαςαπό το ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα ήταν «διόλου λογικό».

Η Ελλάδα, επισήμανε, πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση, διότιέχειπροχωρήσει η «ολοκλήρωση» στην ευρωζώνη, «διότι δεν θέλουμε να υπάρξειφαινόμενο ντόμινο και διότι έχουμε ήδη δεσμεύσει πολλά χρήματα, 150 δισ.ευρώ».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα