Νέο σκάνδαλο υποκλοπών από εφημερίδα

19:30 23/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στον χορό των τηλεφωνικών υποκλοπών, με σκοπό την... «αλίευση» θεμάτων, είχε μπει και η εφημερίδα «Daily Mirror», σύμφωνα με πρώην δημοσιογράφο της, ο οποίος έγινε μάρτυρας αρκετών τέτοιων περιστατικών, όσο διάστημα εργαζόταν στην εφημερίδα.

Η διοίκηση της εφημερίδας αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως οι συντάκτες της δουλεύουν «σεβόμενοι αυστηρά» το βρετανικό νομικό πλαίσιο.

Την καταγγελία έκανε ο επωνύμως στον «Independent» 45χρονος Τζέιμς Χίπγουελ, που εργαζόταν στην «Daily Mirror» με αρχισυντάκτη τον Πίερς Μόργκαν (νυν παρουσιαστή στο CNN). Ο Χίπγουελ υποστηρίζει
πως ο ίδιος ήταν παρών σε αρκετά περιστατικά κατά τα οποία συντάκτες έμπαιναν στα μηνύματα των τηλεφωνητών διασημοτήτων, σβήνοντας μάλιστα αργότερα όσα μηνύματα άκουγαν.

«Η πρακτική ήταν ενδημική» σε όλα τα έντυπα του ομίλου της Trinity Mirror -στην οποία, εκτός από την «Daily Mirror», ανήκει και η «The People»- όπου εργαζόταν ο Σον Χόαρ, μετέπειτα δημοσιογράφος στη «News of the World» και ένα από τα κύρια πρόσωπα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η σχετική έρευνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα