Νικητιάδης: Τέλος η χρηματοδότηση εάν δεν πάρει μέτρα η ΕΠΟ

09:45 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Με τη δέσμευση «ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία για το ποδόσφαιρο...
αν δεν γίνει γενική συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο για να αποφασιστεί εναρμονισμός των ποινών της με την ΟΥΕΦΑ» και την προειδοποίηση «δεν θα ξαναδούν γήπεδο ομάδες που συμμετέχουν σε επεισόδια» ο υφυπουργός Πολιτισμού , Γ. Νικητιάδης επανέλαβε στην Βουλή
τα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ενώ οι βουλευτές όλων των κομμάτων στηλίτευσαν τα φαινόμενα που στιγματίζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου.


Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης - των βουλευτών της ΝΔ Γ. Ιωαννίδη, Μ. Χαρακόπουλου, Χρ. Ζώη, Σπ. Ταλιαδούρου, Αθ. Νάκου, Ν. Λέγκα, Σ. Χατζηγάκη, Ελίζας Βόζεμπεργκ, Κ. Τσιάρα, Κ. Κουκοδήμου, για την ανάκληση της απόφασης ανάθεσης, διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 - τα γεγονότα που σημάδεψαν τον τελικό του κυπέλλου το Σάββατο κυριάρχησαν και όλες οι πτέρυγες της Βουλής συνομολόγησαν ότι απαιτείται να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

«Ο Αθλητισμός είναι υπεράνω των κομμάτων. Στη συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ το πνεύμα ήταν πως θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση, να αυστηροποιηθούν οι ποινές, να υπάρξει ποινολόγιο» είπε ο αρμόδιος Τομεάρχης βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, τείνοντας χείρα συναίνεσης εκ μέρους της ΝΔ με στόχο την εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» τονίζοντας πως «ο αγώνας αυτός είναι κοινός». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας της» και αντιμετωπίζει το θέμα με «ευχολόγια και συσκέψεις» και τόνισε πως «υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αθ. Νάκος τόνισε πως υπάρχει «ένας άλλος Αθλητισμός» τον οποίο εξυπηρετούσαν οι Μεσογειακοί Αγώνες οι οποίοι τελείωσαν με πολύ δυσμενείς συνέπειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης έκανε λόγο για «δίδυμο Πόντιου Πιλάτου» αναφερόμενος στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υποστηρίζοντας πως δεν ασχολήθηκαν ούτε με την αδιαφάνεια, ούτε με την βία στα γήπεδα, όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Κουράκης αμφισβήτησε την εκ των υστέρων πρόθεση για λήψη μέτρων, όπως και το ότι οι αθλητικοί φορείς θέλουν να ληφθούν μέτρα αυτοκάθαρσης του ποδοσφαίρου κι ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο αφέθηκε στα χέρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, των κερδοσκόπων του τζόγου και του υπόκοσμου.

«Χαιρετίζω τις προθέσεις της ΝΔ. Θα είμαστε κοντά και να είσαστε βέβαιοι ότι αυτή τη γάγγραινα μπορούμε και θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν είμαστε πόντιοι Πιλάτοι, δεν θέλουμε την βία, όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Δεν είναι εύκολο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Εμείς ευελπιστούμε και ξεκινάμε» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης.



Αιχμές και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη βία στα γήπεδα

Ταυτόχρονα, ερώτηση για τη βία στα γήπεδ
Keywords
Τυχαία Θέματα