ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

09:36 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και μέλη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας παρακολουθούσαν ζωντανά την εξέλιξη της επιχείρησης κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν μέσα από το δωμάτιο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο Λευκός Οίκος...
δημοσίευσε τις φωτογραφίες.Μια ολιγομελής ομάδα καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων, που μεταφέρθηκαν τη νύχτα της 1ης Μαΐου
με ελικόπτερο στην περιοχή όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, εκτέλεσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα με μία σφαίρα στο στήθος και μία στο κεφάλι, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, ενώ παράλληλα διευκρίνισαν ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα δεν ανταπέδωσε τα πυρά.
Εξάλλου, η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Αμερικανών καταδρομέων δεν είναι τελικά μία από τις συζύγους του, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα με βάση εκτιμήσεις του Τζον Μπρέναν, κορυφαίου συμβούλου του Αμερικανού προέδρου σε θέματα τρομοκρατίας, ο οποίος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, ότι χρησιμοποιήθηκε σαν ανθρώπινη ασπίδα, ίσως και εθελοντικά, κατά την ανταλλαγή πυρών.
Εντούτοις άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε το γεγονός, λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως ενημέρωσε, η σύζυγος του Άραβα τρομοκράτη τραυματίστηκε, αλλά δεν σκοτώθηκε από την επίθεση των αντρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, μαζί με τον Λάντεν στο οίκημα –που χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο τα τελευταία 6 χρόνια - κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκτέλεσής του βρίσκονταν 23 παιδιά και 9 γυναίκες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα των US Navy SEALs που εκτέλεσε την αποστολή πριν βάλει φωτιά στο σπίτι απέσπασε υλικό που περιεχόταν σε σκληρούς δίσκους, DVDs και έγγραφα, ενώ ο άνθρωπος που οδήγησε τους Αμερικανούς στα ίχνη του Λάντεν κατονομάστηκε ως ο κούριέρ του ονόματι Sheikh Abu Ahmed από το Κουβέιτ.«Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει καμία αμφιβολία για το αν τον πιάσαμε», είπε ο αρμόδιος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο διαθέτει βίντεο με την ταφή στη θάλασσα της σορού του Μπιν Λάντεν και δεν αποκλείεται να το δώσει σύντομα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το Associated Press.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος έχει στην κατοχή του φωτογραφίες της σορού του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Όπως μετέδωσε το BBC, αργά το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο συζήτηση ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να δοθούν οι φωτογραφίες, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφιβολίες και σε άλλους που κρίνουν τις φωτογραφίες πολύ σκληρές για να δημοσιοποιηθούν.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν που υπογράμμισε ότι ήδη έχει δοθεί μία τεράστια ποσότητα πληροφορίων για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνέχεια να δημοσιοποιηθούν νέα στοιχεία. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην αμφισβητεί κανείς
Keywords
Τυχαία Θέματα