Ντ. Βρεττός: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

19:21 15/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ακόμη ένα “κρούσμα” εκ των έσω αγανάκτησης έκανε την εμφάνισή του στο ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του... οποίου έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εδώ και...

 λίγες ημέρες.
Την Τετάρτη (15/06) ο βουλευτής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος, Ντίνος Βρεττός, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter,
ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάσταση των βουλευτών.

Εκφράζοντας την αντίδρασή του στα νέα οικονομικά μέτρα, που καλούνται να υπογράψουν οι βουλευτές στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο κ. Βρεττός εκτίμησε, ότι “οι εκλογές είναι κοντά”.

Υπενθυμίζεται, ότι μία ημέρα πριν, ο βουλευτής Φλωρίνης, Γ. Λιάνης, ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται, καθώς "δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης" και ξεκαθάρισε, πως δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Στην ανακοίνωσή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Λιάνης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για “μαρτυρικό χρόνο θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες” και σημείωνε:

“Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ψήφισα το Μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα' χαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.

Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους κι έκτακτη εισφορά.

Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω.
Όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχτούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό”.

Αλλά και ο βουλευτής, Αλέκος Αθανασιάδης, που πρώτος έσυρε το χορό των αντιδράσεων στο Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθάρισε ήδη, πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα