Ο Γιώργος θέλει 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους!

07:55 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να  καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά...
και του υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες μέρες για να αναζητήσουν συναίνεση και συνεννόηση άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Την ίδια στιγμή , ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμιζε την αναγκαιότητα μιας νέας  εθνικής συνεννόησης εντός της χώρας μιλώντας στο συνέδριο
του Economist, ζητώντας  σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αφοσίωση από όλους, κοινωνία, επιχειρηματίες και πολιτικά κόμματα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προανήγγειλε εθελούσιες εξόδους και στο Δημόσιο, με στόχο, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις, να μειωθεί κατά 150.000 ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο, τονίζοντας παράλληλα ότι θα εφαρμοστούν όσα μέτρα είναι αναγκαία το 2011 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος, το οποίο προσδιόρισε ως κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014 και κάτω από το 1% το 2015

Στόχος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5% από το 2014 μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

Ο ίδιος μίλησε για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφερόμενος στην προοπτική μείωσης του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ και στα λιμάνια.

Για άλλη μια φορά, δε, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σενάριο της αναδιάρθρωσης – τα οφέλη θα ήταν πολύ λιγότερα από τα κόστη, ανέφερε χαρακτηριστικά – ενώ προσδιόρισε ως βασικό στόχο της οικονομικής πολιτικής τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Νωρίτερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «ότι τις επόμενες μέρες, με την εξειδίκευση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, που θα έχει πενταετή προοπτική, θα κληθούν τα κόμματα και οι φορείς για να γίνει συζήτηση με στόχο να υπάρξει ένας άξονας πάνω στην οποία θα επιδιωχθεί να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση». Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και επανέλαβε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα γίνει με την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής (151 ψήφοι).
Keywords
Τυχαία Θέματα