Ο Κάμερον κατακτά την απόλυτη άβυσσο

10:32 10/3/2012 - Πηγή: 24wro
Έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του δηλώνει ο Τζέιμς Κάμερον. Ο σκηνοθέτης...
των μεγαλύτερων επιτυχιών του κινηματογράφου, των ταινιών «Τιτανικός» και «Avatar», θα καταδυθεί στην πιο βαθιά άβυσσο της Γης, στην Τάφρο των Μαριάνων.

Στο σημείο εκείνο, το βάθος της θάλασσας φθάνει τα 11.000 μέτρα. Ο Κάμερον έχει ήδη πραγματοποιήσει μία δοκιμαστική κατάδυση στα 8.000 μέτρα και προετοιμάζεται για τη μεγάλη αποστολή.

Το σκάφος του είναι μονοθέσιο και είναι κατασκευασμένο για να αντέχει τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται σε τόσο
μεγάλα βάθη. Είναι επίσης εξοπλισμένο με υποβρύχιες κάμερες και προβολείς που θα ρίξουν φως στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της θάλασσας. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει: «Θέλω να εξερευνήσω το μοναδικό μέρος στη Γη που παραμένει άγνωστο».

Μέχρι στιγμής, μόνο δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να φθάσουν στον πυθμένα: ο αμερικανός αξιωματικος Ντον Γουέλς και ο ελβετός ερευνητής Ζακ Πικάρ. Η αποστολή τους πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1960, με ένα διθέσιο βαθυσκάφος. Από τότε, κανείς δεν έχει επιχειρήσει να βρεθεί στην απόλυτη άβυσσο.

Ο Τζέιμς Κάμερον ανακάλυψε την αγάπη του για το βυθό την εποχή που ετοίμαζε τον «Τιτανικό». Είχε καταδυθεί στο ναυάγιο και η εμπειρία αυτή τον επηρέασε τόσο, ώστε, μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, επέστρεψε εκεί και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ. Αργότερα, πήρε μέρος σε υποβρύχιες αποστολές και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα