Ο Λ. Παπαδήμος πρέπει να κάνει τους άθλους του Ηρακλή

20:06 1/2/2012 - Πηγή: 24wro
Τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός για να σώσει τη χώρα...
Με τον Ηρακλή παρομοιάζει τον Λουκά Παπαδήμο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, Neue Zürcher Zeitung, η οποία αναφέρεται στις αντιπαραθέσεις των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει: «Σαν τον Ηρακλή
πασχίζει και αγωνίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αυτές τις μέρες και μάλιστα σε δύο μέτωπα. Από τη μία πλευρά διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών. Και επιπλέον πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα μέλη της κυβέρνησης τον υποστηρίζουν. Αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση της Ελλάδας, αλλά δεν είναι και αυτονόητο».
Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Frankfurter Allgemeine της Φραγκφούρτης γράφει: «Στις εμφανίσεις της Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες υπάρχει πάντοτε μία σταθερή παράμετρος: η προσπάθεια να μη δίνει τροφή στη διακωμώδησή της ως σιδηρά καγκελάριος που κραδαίνει συνεχώς το μαστίγιο των περικοπών πάνω από την Ευρώπη.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ζήτημα του ελέγχου (στα δημοσιονομικά μεγέθη) έχει φύγει από το τραπέζι. Πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν δυσαρεστηθεί, γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να μην εκπληρώνει τις υποσχέσεις της για περικοπές και μεταρρυθμίσεις. Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ράϊνφελντ δηλώνει ‘απογοητευμένος’ για με τις πολλές ελληνικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν».
Keywords
Τυχαία Θέματα