Ο Ομπάμα επδιώκει ακόμη να ενσαρκώσει την ελπίδα

20:03 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που ανήλθε στην...
εξουσία με το σύνθημα της ελπίδας, και διεκδικεί σήμερα μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία των ΗΠΑ των οποίων είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός ηγέτης, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για έναν απολογισμό που έχει απογοητεύσει κάποιους ψηφοφόρους αλλά και να συνεχίσει να ενσαρκώνει την αλλαγή.

«Η πρόοδος είναι δύσκολη. Η αλλαγή μπορεί να είναι αργή», παραδέχεται ο Ομπάμα, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του Μιτ
Ρόμνεϊ τον κατηγορεί ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να ενώσει τους Αμερικανούς και προπάντων να επιτύχει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Όμως «αν πράγματι θέλετε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών που κουβαλάμε στην καρδιά μας, η αλλαγή θα έρθει», προσθέτει ο Ομπάμα σε μια στιγμή που οι αμφίρροπες δημοσκοπήσεις δείχνουν απογοητευμένους ψηφοφόρους που έχουν υποστεί επί τέσσερα χρόνια, τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930.

Οι συνομιλητές του περιγράφουν ως ένα πρόεδρο συγκρατημένο, αλλά επίσης και πολύ ανταγωνιστικό, που δεν θέλει να χάνει ούτε στην πολιτική ούτε στο μπάσκετ. Ο Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι έχει πάντα την ιερή φλόγα, παρά τη μειονεκτική απόδοσή του στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ κατά του Μιτ Ρόμνεϊ, που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα ενός ηγέτη που έχει τη φήμη ότι δεν του αρέσουν οι δολοπλοκίες της Ουάσιγκτον και ακόμη λιγότερο η φλυαρία των ειδησεογραφικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ήταν στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2004 στη Βοστόνη, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Τζον Κέρι και ο Τζορτζ Μπους, όπου ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, γιος ενός Κενυάτη και μιας λευκής Αμερικανίδας, εμφανίζεται πραγματικά στην αμερικανική εθνική σκηνή, υπερασπίζοντας μια συναινετική προσέγγιση για την πολιτική που γοητεύει και δημιουργεί ορόσημο.

Η πορεία προς τον Λευκό Οίκο

Ο Ομπάμα, που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961 στη Χαβάη και πέρασε ένα μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Ινδονησία, θα εκπροσωπήσει για επτά χρόνια το «στερημένο» νότιο Σικάγο στην Γερουσία του Ιλινόι. Στις αρχές του 2005, εκλέγεται στη Γερουσία στην Ουάσιγκτον, χάρη στο χάρισμα και την ευγλωττία του, και γίνεται ο αγαπημένος των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο που του εξασφάλισε μια νίκη στο νήμα κατά της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και μετά από ένα εκλογικό θρίαμβο κατά του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου Τζον Μακέιν στις προεδρικές εκλογές, διαδέχεται τον Τζορτζ Μπους και μετακομίζει σε ηλικία 47 χρόνων στο Λευκό Οίκο.

Η φιλόδοξη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας

Η φιλόδοξη μεταρρύθμιση του Medicare Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν «πιο πολύ την ελπίδα από το φόβο», διαβεβαίωνε ο Ομπάμα μετά την ορκωμοσία του την 20η Ιανουαρίου 2009, ενώπιον δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ουάσιγκτον.

Όμως, η άσκηση της εξουσίας είναι συχνά απογοητευτική για αυτόν τον δικηγόρο και καθηγη
Keywords
Τυχαία Θέματα