Ο πρίγκιπας που έκλεβε το δημόσιο

10:51 20/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας ζήτησε η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ...
Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η απάτη σε βάρος των φορολογουμένων του Κουίνσλαντ από μέλος της κοινωνικής ελίτ της βόρειας Πολιτείας της Αυστραλίας.

Ο νεοζηλανδικής καταγωγής, γνωστός και ως «πρίγκιπας της Ταϊτής, Τζόελ Μπάρλοου, απομύζησε 11 εκατομμύρια δολάρια από τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία, μέσω επιχείρησης παροχής υπηρεσιών υγείας που λειτουργούσε στο Κουίνσλαντ.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε τη
μεταφορά μεγάλων κονδυλίων, επί τριετία, στην εταιρεία του Μπάρλοου, χωρίς να καταγράφονται οι υπηρεσίες για τις οποίες η εταιρεία του εισέπραττε τα χρήματα από την πολιτεία.

Ο Μπάρλοου βρέθηκε αναίσθητος στο πολυτελές διαμέρισμά του από ιδιωτικούς αστυνομικούς που είχε προσλάβει η δημόσια υπηρεσία διαχείρισης παρακαταθηκών, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Μεταφέρθηκε στο αυτόφωρο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη κατ' εξακολούθηση, παρά την προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισής του να πείσει το δικαστήριο, ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε κατάσταση να καταθέσει.

Το μέγεθος της απάτης υποχρέωσε την πρωθυπουργό, Ανα Μπλάιθ να διατάξει αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας και του συστήματος πληρωμής φορέων παροχή υπηρεσιών υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα