Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να πεί «ναί» στον Καμμένο

11:33 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Για ιστορικές συγκυρίες κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι...
η στήριξη στο ψηφοδέλτιο του μπορεί να δώσει τη δυνατότητα, το βράδυ των εκλογών, να υπάρξει ένας «μεγάλος πολιτικός σεισμός».
Αναφέρει μάλιστα πως αν οδηγηθούν και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε μία συμμαχία, έστω με μίνιμουμ συμφωνία «για μια ιστορική αλλαγή, για μια πολύ μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα
που θα στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα στη Ευρώπη».
Υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη».
Όπως λέει χαρακτηριστικά «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».
Για να συμπληρώσει: «Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα