Ο Βενιζέλος έκοψε το δεξί του χέρι...

10:25 24/10/2012 - Πηγή: 24wro
Το παρασκήνιο ενός φημολογούμενου διαζυγίου...
Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη Αθήνα. Παρασκευή, Σαββατοκύριακο και Δευτέρα Θεσσαλονίκη. Στην συμπρωτεύουσα «έτρεχε» τον ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης) στην πρωτεύουσα ήταν ο προσωπικός απεσταλμένος του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διακομματική επιτροπή
που συστήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον Στέλιο Αγγελούδη, που άναβε πράσινο ή κόκκινο σε προτάσεις της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ και προωθούσε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρατική μηχανή. Πάντα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος. Πριν από τρεις εβδομάδες, όμως, ο Στέλιος Αγγελούδης παρέδωσε τη σχετική «εξουσία» στα όργανα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Για την ακρίβεια «θάφτηκε» μέχρι τη στιγμή που την ανέδειξε το «Secret».

Ο εξ απορρήτων του προέδρου το τελευταίο διάστημα πριν από την ανακοίνωση της απόφασής του είχε αραιώσει τις «επισκέψεις» του στην Ιπποκράτους. Στελέχη που περνούν πολλές ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν άντεχε το άγχος που επικρατούσε εκεί και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς που δημιουργεί ο άχαρος καταμερισμός ευθυνών για τις όποιες αστοχίες σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Η κίνηση του Στέλιου Αγγελούδη, όμως, έχει και μία άλλη διάσταση, καθώς με τον τρόπο αυτό φρόντισε να περιορίσει τη συμμετοχή του στο σύστημα και τις ευθύνες του για την κατάληξη που θα έχει το εγχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Βέβαια, τίποτα δεν έχει κριθεί.

Πηγές μας στη συμπρωτεύουσα επισημαίνουν ότι «στο πρώτο Σαββατοκύριακο που ο Βαγγέλης θα έρθει στην πόλη θα κάνει μια μακρά συζήτηση με τον Στέλιο». Πώς όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε στον φίλο και συνεργάτη του να αποχωρήσει έστω και μερικώς; Γιατί, αυτή την περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετρά φίλους. Και τους βρίσκει πολύ λίγους. Σε ότι αφορά στον Στέλιο Αγγελούδη δύο είναι οι εκδοχές.

Ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να τον προστατέψει ή αποδέχθηκε τη «λογική» ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει την αποστολή που του ανέθεσε. Πάντως, όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον Αγγελούδη, έκαναν λόγο περί ενός «ικανού και δραστήριου ανθρώπου.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα