Οδομαχίες μεταξύ φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη

10:25 28/6/2011 - Πηγή: 24wro

Επεισόδια προκλήθηκαν χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη μεταξύ των οπαδών…
του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, που μετέτρεψαν την περιοχή της Καμάρας σε θέατρο οδομαχιών.
Όταν φίλαθλοι του Ηρακλή άρχισαν να συγκεντρώνονται
στην Καμάρα, δέχθηκαν επίθεση από αντίπαλους οπαδούς και λίγο αργότερα έγινε το αντίστροφο, όταν κατά εκατοντάδες έφτασαν στην Καμάρα και άλλοι κυανόλευκοι φίλαθλοι. Οι μεταξύ τους συμπλοκές προκάλεσαν την παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, που με ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης διέλυσαν τους συμπλεκόμενους. Έγιναν προσαγωγές υπόπτων, προκλήθηκαν φθορές από ρίψη αντικειμένων σε οχήματα, ενώ δεκάδες κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά.
Μετά από όλα αυτά άρχισε η πορεία στις κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα, στα οποία κυριάρχησε το «Η πόλη θα καεί, τον Ηρακλή αν ρίξετε στη Β’ εθνική», χιλιάδες κυανόλευκοι απαίτησαν το αυτονόητο, την παρουσία της ομάδας στη Superleague. Η πορεία κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο. Το δυσάρεστο ήταν πως άφηνε πίσω της φλεγόμενους κάδους και καταστραμμένες στάσεις λεωφορείων.
Μετά από μια στάση στο Λευκό Πύργο, η πορεία κατευθύνθηκε μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή, την οδό Παύλου Μελά και από εκεί, ορισμένοι προσπάθησαν να ανέβουν την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Αυτή η κίνηση εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων κι αυτό έφερε νέο κύμα ρίψης αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κύριος όγκος των φιλάθλων κινήθηκε προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και την Εγνατία οδό.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα