Ογκώδης πορεία στο κέντρο της Αθήνας

13:51 11/5/2011 - Πηγή: 24wro
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας για τη συμμετοχή στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις...

Ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά η μεγάλη πορεία των συνδικάτων από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα. Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο σημείο όπου χθες έχασε τη ζωή του ο 44χρονος πατέρας από επίθεση ληστών.
Εκει έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής που δεν αφήνουν την πορεία να περάσει αν δεν ψάλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.

Η πορεία του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από περίπου 3.000 διαδηλωτές κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, ενώ αυτή την ώρα επιστρέφει και πάλι στην Ομόνοια. Κλειστές παραμένουν η οδός Σταδίου και η οδός Πανεπιστημίου.



Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της γενικής 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» την «κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και φοροκλέφτες» καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απεργήσουν μαζικά.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και επιμέρους κλάδοι διαμαρτύρονται για την ανεργία, που εκτοξεύτηκε στο 15,1%, (σ.σ επίσημη ανεργία). Ζητούν τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και σεβασμό της δημόσιας περιουσίας.
Τρεις οι συγκεντρώσεις
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα. Συγκέντρωση πραγματοποιούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία και σχήματα της αριστεράς. 

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα