Οι απεργίες πάνε... Internet

03:55 11/5/2011 - Πηγή: 24wro

Μετρά μόλις τέσσερις μήνες ζωής, ενημερώνει όμως σε καθημερινή βάση....



τους επισκέπτες του για όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα. Ο λόγος για το δημοφιλές site, apergies.gr, το οποίο κατακτά ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Αρκεί μόνο ένα «κλικ» ώστε να ανοίξει ολόκληρος ο πίνακας με τη λίστα των απεργιών καθώς και η επιλογή της κατηγορίας «όλες οι απεργίες» για να ξεδιπλωθούν επί της οθόνης τα αιτήματα των απεργών.

Η ιδέα προέκυψε από καθημερινή ανάγκη. Όταν ο Γιάννης, ο οποίος ζει και εργάζεται
στο Λονδίνο, προσπαθούσε να οργανώσει το πρόγραμμα του αλλά πάντα… «κάτι χάλαγε». Όπως λέει, ούτε σωστά ενημερωμένος ήταν, ούτε μπορούσε να προβλέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2009. Τότε ο Ιουστίνος Σαρρής, ο Δημήτρης Μακρής, ο Γιάννης Γαλάνης και ο Αλέξανδρος Λιγγρής- όλοι απόφοιτοι σχολών πληροφορικής, με εξαίρεση τον Γιάννη που είναι μηχανολόγος μηχανικός- σκέφτηκαν να στήσουν ένα site, το οποίο θα ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις απεργίες που σημειώνονται εντός ελληνικών συνόρων. Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή στις 19 Ιανουαρίου του 2011, ενώ «μηχανή» του εγχειρήματος έγινε η Κυάνα Τζάνου, η οποία ανέλαβε το ενημερωτικό κομμάτι, την εύρεση των προγραμματισμένων απεργιών και επιβεβαίωση τους από τους αρμόδιους φορείς.

«Έχοντας πέσει οι ίδιοι θύματα των απεργιών, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα site που θα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στον κόσμο» λέει ο 28χρονος Ιουστίνος Σαρρής. Μάλιστα όπως αναφέρει, ορισμένα σωματεία έχουν δεχθεί να ενημερώνουν άμεσα το siteκι έτσι η απεργία αναρτάται αμέσως μετά την επίσημη απόφαση. «Για τις μεγάλες απεργίες ενημερώνουμε το siteτουλάχιστον έναν μήνα πριν, ενώ οι στάσεις εργασίας αναρτώνται δύο-τρεις μέρες νωρίτερα» λέει.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί, πρακτικοί λόγοι και όχι κοινωνικοί προβληματισμοί οδηγούν την πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου να «κλικάρει» το apergies.gr.

Κάτι που μαρτυρούν άλλωστε και οι αριθμοί. «Τον περασμένο μήνα, υπήρξε ένα κύμα απεργιών που τώρα έχει κοπάσει. Πολυάριθμες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έκαναν την επισκεψιμότητα να χτυπήσει κόκκινο. Τουλάχιστον, 15.000 χρήστες του ίντερνετ ενημερώνονταν καθημερινά από το site μας. Τις επόμενες μέρες όμως, η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη» λέει ο Ιουστίνος. Προσθέτει μάλιστα, ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως, να αποφύγει ενδεχόμενη ταλαιπωρία και όχι να ενημερωθεί για τους λόγους των κινητοποιήσεων.

Ανεξάρτητα πάντως από τους λόγους για τους οποίους το κοινό επισκέπτεται το apergies.gr, εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τον 28χρονο Ιουστίνο, είναι οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο forum του site. «Το κοινό είναι διχασμένο. Κάποιες φορές διαφωνούν, άλλες τσακώνονται. Σε κάθε περίπτωση όμως, επιχειρηματολογούν με πάθος υπέρ ή κατά επικείμενης απεργίας» προσθέτει.


Keywords
Τυχαία Θέματα