Οι διαγραφές, βαρύ πλήγμα για το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο και τον ίδιο τον Γιώργο

08:06 13/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Χάρης Κσστανίδης, η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που βρίσκονται μεταξύ των 22 που διαγράφτηκαν χθες...
δεν είναι τυχαία πρόσωπα για το ΠΑΣΟΚ. Είναι στελέχη με μακρά διαδρομή. Και ταυτοχρόνως στελέχη τα οποία έχουν συνεργαστεί και στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο είχαν και φιλικές σχέσεις.

Ανάλογη διαδρομή έχουν και οι βουλευτές που συνυπέγραψαν το κείμενο μαζί με τον Χ. Καστανίδη, οι Λάμπρος
Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Όσο για τον Σπύρο Κουβέλη, αυτός ήταν προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Πολλοί τον συμπεριελάμβαναν μεταξύ των «κηπουρών».
Είναι σαφές ότι χθες, δεν επλήγη μόνον το ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας απώλεσε τη δεδηλωμένη. Επλήγη προσωπικώς και ο Γ. Παπανδρέου. Αν δεν υπήρχε η λογική της «κομματικής νομιμότητας», οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου, χθες θα είχαν… αυτομολήσει.
Η ερμηνεία είναι απλή. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι έχουν φτάσει από καιρό στα όριά τους. Ότι δεν αντέχουν άλλο την πίεση. Ότι βλέπουν πως τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά.
Για αρκετούς από τους βουλευτές που καταψήφισαν ή προτίμησαν να μην παραστούν, δεν ετίθετο θέμα επανεκλογής. Με δεδομένα τα δημοσκοπικά ευρήματα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα μειωθεί κατά πολύ και οι βουλευτές οι οποίοι θα εισπράξουν μεγάλο κόστος είναι εκείνοι οι οποίοι εντάσσονται στο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ». Οι δικοί τους ψηφοφόροι είναι που μετακινούνται προς τα αριστερά.
Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κάποιοι εκ των βουλευτών οι οποίοι αντέδρασαν χθες, να συναντήσουν στο άμεσο μέλλον τους συναδέλφους τους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από καιρό. Και κάποιοι φυσικά, θα πάνε στα σπίτια τους…
Οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώριο σε κανένα να σκέφτεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την αποφασισμένη πορεία αλλαγής ηγεσίας. Ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πλέον το κόμμα που γνωρίζαμε ως χθες.
Keywords
Τυχαία Θέματα