Οι «Φουκουσίμα 50» θα πεθάνουν από τη ραδιενέργεια

17:55 1/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το μέλλον των «Φουκουσίμα 50» προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από ζοφερό...
Αυτό είναι το όνομα με το οποίο έχουν γίνει γνωστοί οι τεχνικοί που εργάζονται πυρετωδώς για να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας.
Οι Ιάπωνες τεχνικοί είναι σίγουροι για το θάνατό τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της ραδιενέργειας στην οποία εκτίθενται όλες αυτές τις ημέρες, όμως δεν κάνουν πίσω από τα καθήκοντά τους για να σώσουν την πατρίδα τους.
Την πεποίθησή τους αυτή περιγράφει η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας ενός από τους τεχνικούς.
«Ο
γιος μου και οι συνάδελφοί του έχουν συζητήσει επί μακρόν ότι έχουν δεσμευθεί να σώσουν το έθνος ακόμα και με κόστος τη ζωή τους», λέει η μητέρα του 32χρονου εργάτη στο δίκτυο Fox News.
«Έχουν αποδεχτεί ότι όλοι τους θα πεθάνουν από την έκθεση στη ραδιενέργεια βραχυπρόθεσμα ή από καρκίνο μακροπρόθεσμα».
«Καταλαβαίνουν ότι είναι αναπόφευκτο για κάποιους από αυτούς να πεθάνουν ακόμα και μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Ξέρουν ότι είναι απίθανο να μην έχουν εκτεθεί σε θανατηφόρες ποσότητες ραδιενέργειας.
Η μητέρα διατήρησε την ανωνυμία της, καθώς οι τεχνικοί δεσμεύονται από την διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Tepco να μην επικοινωνούν με τα μέσα ενημέρωσης ούτε να μοιράζονται λεπτομέρειες με μέλη της οικογένειάς τους.
newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα