Οι προτάσεις Σαμαρά για αναθεώρηση - ασφάλεια

10:03 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Να διατηρήσει την ατζέντα στα θέματα της ασφάλειας και να ανοίξει το διάλογο για τη...
συνταγματική αναθεώρηση θα επιχειρήσει σήμερα στο Ζάππειο ο Αντ. Σαμαράς.

Εάν η προηγούμενη ομιλία του στο Ζάππειο είχε χαρακτηριστεί από τους συνεργάτες του ως «σχέδιο Σαμαρά για την οικονομία», η σημερινή σίγουρα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα το οποίο, όπως ο ίδιος πιστεύει,
θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ αλλά και τη δυνατότητα να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «ψαλιδίζοντας» ταυτόχρονα ποσοστά από το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιστρέφει στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το τρίπτυχο «Θεσμοί, Κοινωνία, Ασφάλεια» σε μία προσπάθεια αφενός να διατηρήσει την ατζέντα στα θέματα της προστασίας των πολιτών και αφετέρου να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση με βάση τις 31 προτάσεις που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο.

Λίγες ημέρες πριν τη σημερινή ομιλία Σαμαρά, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα και το δεύτερο διαφημιστικό σποτ το οποίο εν πολλοίς περιγράφει τις προτεραιότητες που βάζει ο κ. Σαμαράς και τις οποίες θα αναπτύξει στη σημερινή του ομιλία:

-Εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο

-Έλεγχος Πόθεν Έσχες για όλους όσοι άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα

-Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή στο νόμο για τη βουλευτική ασυλία

-Ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής έδρας και υπουργικής θέσης.

Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά θα αφορούν τη συνολικότερη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης για την οποία έχει ήδη περιγράψει πως θα είναι ολιγομελής με εξωκοινοβουλευτικούς και μία από τις πρώτες προτεραιότητές της θα είναι η ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας – θέμα το οποίο ο Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ως μείζονος σημασίας για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση με την προσέλκυση επενδύσεων.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

«Κοινωνική συνοχή και ομαλότητα στη χώρα». Τις δυο αυτές προϋποθέσεις θα περιγράψει ο Πρόεδρος της ΝΔ ως προαπαιτούμενα για να μπουν σε εφαρμογή όλες οι αλλαγές στην οικονομία και στο κράτος επαναφέροντας στην κορυφή της ατζέντας του το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και της μετανάστευσης.

Ο κ. Σαμαράς θα δεσμευτεί και πάλι για την κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας, θα μιλήσει για την ανάγκη αλλαγής του «Δουβλίνου ΙΙ» και θα επαναλάβει ότι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης χρειάζεται απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και των συμφωνιών για επαναπατρισμό που σήμερα ισχύουν μόνον σε ελάχιστες περιπτώσεις.

«Να καθαρίσουμε το κέντρο, να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» θα επαναλάβει ο κ. Σαμαράς λέγοντας «ναι» στα κέντρα φύλαξης των παράνομων μεταναστών αρκεί να υπάρχει η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους που θα προβλέπεται να έχουν ανταποδοτικά οφέλη.

Σκληρή τοποθέτηση αναμένεται από τον Πρόεδρ
Keywords
Τυχαία Θέματα