Οι Βρετανίδες πρώτες στο ποντάρισμα στη Eurovision

15:05 16/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το απίστευτο ποσό των... 10 εκατομμυρίων στερλινών ξεπέρασε ο τζίρος στη Βρετανία από τον εφετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Το μεγαλύτερο ποσό που παίχτηκε στο γνωστό βρετανικό στοιχηματικό γραφείο William Hill ήταν 20 χιλιάδες ευρώ που «επένδυσε» ένα (ή μία) παίκτης (παίκτρια) στη Βιέννη για πρόκριση του τραγουδιού της χώρας στον τελικό. Δικαιώθηκε και εισέπραξε 28 χιλιάδες στερλίνες.
Το ρεκόρ πονταρίσματος
για το νικητή έγινε στην Ιρλανδία. Κάποιος ή κάποια στο Δουβλίνο ρίσκαρε 5 χιλιάδες λίρες Βρετανίας για νίκη του Jedward στο διαγωνισμό που θα του (της) έφερνε κέρδη ύψους 100.000 στερλινών καθώς η απόδοση στην συγκεκριμένη εταιρεία ήταν 20/1. Προς ανακούφιση των μπουκμέικερς γενικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τα κέρδη της William Hill που έκανε τζίρο γύρω στα 2,5 εκατομμύρια στερλίνες δεν μειώθηκαν σημαντικά με μία τέτοια εξέλιξη. Αντίθετα έμειναν σε υψηλά επίπεδα και λόγω της αποτυχίας του αγγλικού τραγουδιού να πάρει την πρώτη θέση καθώς στην Βρετανία εφέτος ο συνολικός τζίρος στο «μέτωπο» αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με τον περυσιν. Κύρια λόγω του ότι οι δύο συγκεκριμένες υποψηφιότητες φέρονταν να έχουν αρκετές ελπίδες και παίχθηκαν από πολύ κόσμο στα δύο μεγάλα νησιά της Βόρειας Ευρώπης.
Ο μέσος όρος πονταρίσματος στην χώρα ανέβηκε από τις 8,50 το 2010 στις 14,1 λίρες εφέτος. Μάλιστα οι γυναίκες παίκτριες ξεπέρασαν τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου στη συγκεκριμένη χώρα ενώ αντίθετα στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τελευταίοι είχαν την πλειοψηφία. Το συγκεκριμένο γραφείο που δέχθηκε στοιχήματα από 29 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου» υπολογίζει ότι συνολικά η σχετική «βιομηχανία» κέρδισε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο στερλίνες εξ αιτίας της βρετανικής αποτυχίας να πάρει τη νίκη ενώ το δικό του κέρδος ανέρχεται σε 6ψήφιο ποσό.

bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα