Ολα δείχνουν ανασχηματισμό ίσως και εντός της ημέρας

18:02 10/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, με ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορκωμοσία νέας κυβέρνησης ακόμη και εντός της ημέρας...
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη, όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρωθυπουργός, μετά και από τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, αντιμετωπίζει καταρχήν το δίλημμα της διαφύλαξης της αξιοπιστίας του προσώπου
του και της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συνεχείς επικοινωνίες με ορισμένα πρόσωπα τις τελευταίες ώρες και οι αποφάσεις του αναμένονται άμεσα. «Ολα θα πρέπει να γίνουν απόψε, αλλιώς θα οργιάσει το μικροκομματικό παιχνίδι και κάποιοι θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό ως εντολοδόχο των ξένων», αναφέρουν συνομιλητές του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την αφορμή για ανασχηματισμό θα τη δώσουν εντός των επομένων ωρών οι παραιτήσεις υπουργών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.

Ηδη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης απέστειλε την επιστολή παραίτησής του στον πρωθυπουργό. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν αργότερα και ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, καθώς και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Ροντούλης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ακολουθώντας τη γραμμή Καρατζαφέρη, ενώ οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είπαν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση

Ο ίδιος και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. "Εάν ο Λ. Παπαδήμος θέλεις τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, θα μείνουν. Όμως, το ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει τη νέα σύμβαση", είπε. "Θα στηρίξω τον Παπαδήμο αλλά όχι διάφορες άλλες επιλογές".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε την ανασύσταση του υπουργικού συμβουλίου και το σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών. Παράλληλα, φάνηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους Ευρωπαίους, κάνοντας λόγο για "γερμανική μπότα" στην Ευρώπη. "Μας κλέψανε την αξιοπρέπειά μας", είπε, λέγοντας ότι ο Poul Thomsen θα πρέπει να γίνει persona non grata στην Ελλάδα. Ο Jean Claude Juncker έχει γίνει Schaeuble No2, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ»
Keywords
Τυχαία Θέματα